בלינצ'עס פסח במלית ברוקולי ופטריות / ציפי כהן

שיתוף ב email
שיתוף ב print

 מנה מפנקת לסעודת חול המועד חלבית

החומרים הדרושים:

לעלי בלינצ'עס (מתאים גם לאטריות למרק)

6 ביצים

6 כפות קמח תפוחי אדמה

2 כפות פטרוזליה קצוצה

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1/2 כוס מים

2 כפות שמן

מלית:

סלסילה פטריות

200 גר' ברוקולי קפוא או טרי

רוטב בשמל:

כף קמח תפו"א

מיכל שמנת מתוקה

חצי כוס חלב

2-3 משולשי גבינה מותכת(מאד מוסיף)

150 גר' גבינה צהובה מגוררת

מלח ופלפל גרוס

מעט אגוז מוסקט טחון

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את חומרי הבלינצ'עס במקל בלנדר. מחממים מחבת. בעזרת נייר מגבת טבולה בשמן מורחים שכבה דקה של שמן. יוצקים שכבה דקה של בלילה, ומקפידים שהבלילה תכסה את כל המחבת. כשהקצוות נפרדות מדפנות המחבת הופכים לכמה שניות. ומוציאים. מכינים באותה צורה את כל העלים. מקפידים לערבב מדי פעם ע"מ שקמח התפו"א לא ישקע.
  2. פורסים את הפטריות, מחממים שמן בסיר קטן, מטגנים את הפטריות קלות,

מערבבים את השמנת עם קמח תפו"א ויוצקים לסיר, מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד למניעת גושים, מוסיפים גבינה מותכת ו1/3 מהגבינה הצהובה, ומערבבים עד להמסה מלאה. מתבלים. מוסיפים את הברוקולי וממשיכים לבשל כדקה נוספת. מסירים מהאש.

  1. שמים ברוקולי ופטריות במרכז העלה וסוגרים לצורת בלינצ'עס, יוצקים מהרוטב ללא הירקות מעל הבלינצעס, ומפזרים גבינה צהובה, מחממים בתנור או מיקרוגל עד להמסת הגבינה.

מגישים מיד.

  • גיוונים למלית:

פטריות עם בצל מטוגן ללא ברוקולי.

פירה עם בצל ופטריות

תרד עם בצל מטוגן

קוביות בטטה עם בצל מטוגן

 

 

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.