יום שישי

|

|

17/10/2025

לאישה החרדית

|

|

|

17/10/2025

|

יום שישי

מגדל חצילים וגבינות / השפית ליאורה כהן

כדי לקבל מנה מדויקת ונאה יש לקרוץ את טבעות חצילים ע"י רינג בגודל המתאים.

דרגת קושי בינונית, משך הכנה כשעה,8 מנות.

החומרים:

3 חצילים

1 כוס פרורי פנקו

2 ביצים טרופות עם 1/4 כפית מלח

1/2 כוס קמח

שמן לטיגון.

למלית הגבינות:

2 בצלים חתוכים לרבעי פרוסות

1 חבילת פטריות שמפניון פרוסות

1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות

2 גבעולי בצל ירוק חתוך דק

1/2 כוס זיתים שחורים קצוצים

1 קופסא גבינה צפתית חתוכה לקוביות קטנות

100 גר' גבינה צהובה מגוררת

1/4 כפית פלפל שחור

1/2 כפית מלח

1/2 כוס צנוברים קלויים על מחבת

3 כפות שמן זית לטיגון

לעיטור –בייבי מוצרלה ותלתלי בצל ירוק

 

 

חותכים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. טובלים בקמח לאחר מהן בביצים  הטרופות

לבסוף בפרורי  הפנקו .  מחממים שמן בגובה 1 ס"מ במחבת ומטגנים להזהבה קלה. מוציאים מהמחבת ומניחים על  נייר סופג.

מכינים את המלית:-

מחממים את השמן במחבת גדולה .מוסיפים את הבצל וקוביות הפלפל האדום מטגנים 4-5 דקות מוסיפים את הפטריות החתוכות ומטגנים עוד דקה.   מעבירים את הירקות לקערה ומוסיפים את הגבינות המלח הפלפל הזיתים הבצל הירוק והצנוברים. מערבבים היטב.

מרכיבים את המנה:

מניחים פרוסת חציל על צלחת.עורמים עליה שלוש  כפות מהמלית (נעזרים ברינג כדי לערום

את המלית ) על המלית מניחים פרוסת חציל נוספת .מניחים כדור בייבי מוצרלה ומעטרים בתלתי בצל.

מקשטים בתלתלי בצל ירוק.

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]