כדי לקבל מנה מדויקת ונאה יש לקרוץ את טבעות חצילים ע"י רינג בגודל המתאים.
דרגת קושי בינונית, משך הכנה כשעה,8 מנות.
החומרים:
3 חצילים
1 כוס פרורי פנקו
2 ביצים טרופות עם 1/4 כפית מלח
1/2 כוס קמח
למלית הגבינות:
2 בצלים חתוכים לרבעי פרוסות
1 חבילת פטריות שמפניון פרוסות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
2 גבעולי בצל ירוק חתוך דק
1/2 כוס זיתים שחורים קצוצים
1 קופסא גבינה צפתית חתוכה לקוביות קטנות
100 גר' גבינה צהובה מגוררת
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
1/2 כוס צנוברים קלויים על מחבת
3 כפות שמן זית לטיגון
לעיטור –בייבי מוצרלה ותלתלי בצל ירוק
חותכים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. טובלים בקמח לאחר מהן בביצים הטרופות
לבסוף בפרורי הפנקו . מחממים שמן בגובה 1 ס"מ במחבת ומטגנים להזהבה קלה. מוציאים מהמחבת ומניחים על נייר סופג.
מכינים את המלית:-
מחממים את השמן במחבת גדולה .מוסיפים את הבצל וקוביות הפלפל האדום מטגנים 4-5 דקות מוסיפים את הפטריות החתוכות ומטגנים עוד דקה. מעבירים את הירקות לקערה ומוסיפים את הגבינות המלח הפלפל הזיתים הבצל הירוק והצנוברים. מערבבים היטב.
מרכיבים את המנה:
מניחים פרוסת חציל על צלחת.עורמים עליה שלוש כפות מהמלית (נעזרים ברינג כדי לערום
את המלית ) על המלית מניחים פרוסת חציל נוספת .מניחים כדור בייבי מוצרלה ומעטרים בתלתי בצל.
מקשטים בתלתלי בצל ירוק.
תגובה אחת
מה זה פירורי פנקו