מגדל חצילים וגבינות / השפית ליאורה כהן

שיתוף ב email
שיתוף ב print

כדי לקבל מנה מדויקת ונאה יש לקרוץ את טבעות חצילים ע"י רינג בגודל המתאים.

דרגת קושי בינונית, משך הכנה כשעה,8 מנות.

החומרים:

3 חצילים

1 כוס פרורי פנקו

2 ביצים טרופות עם 1/4 כפית מלח

1/2 כוס קמח

שמן לטיגון.

למלית הגבינות:

2 בצלים חתוכים לרבעי פרוסות

1 חבילת פטריות שמפניון פרוסות

1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות

2 גבעולי בצל ירוק חתוך דק

1/2 כוס זיתים שחורים קצוצים

1 קופסא גבינה צפתית חתוכה לקוביות קטנות

100 גר' גבינה צהובה מגוררת

1/4 כפית פלפל שחור

1/2 כפית מלח

1/2 כוס צנוברים קלויים על מחבת

3 כפות שמן זית לטיגון

לעיטור –בייבי מוצרלה ותלתלי בצל ירוק

 

 

חותכים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. טובלים בקמח לאחר מהן בביצים  הטרופות

לבסוף בפרורי  הפנקו .  מחממים שמן בגובה 1 ס"מ במחבת ומטגנים להזהבה קלה. מוציאים מהמחבת ומניחים על  נייר סופג.

מכינים את המלית:-

מחממים את השמן במחבת גדולה .מוסיפים את הבצל וקוביות הפלפל האדום מטגנים 4-5 דקות מוסיפים את הפטריות החתוכות ומטגנים עוד דקה.   מעבירים את הירקות לקערה ומוסיפים את הגבינות המלח הפלפל הזיתים הבצל הירוק והצנוברים. מערבבים היטב.

מרכיבים את המנה:

מניחים פרוסת חציל על צלחת.עורמים עליה שלוש  כפות מהמלית (נעזרים ברינג כדי לערום

את המלית ) על המלית מניחים פרוסת חציל נוספת .מניחים כדור בייבי מוצרלה ומעטרים בתלתי בצל.

מקשטים בתלתלי בצל ירוק.

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

חדש באתר

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.