דרגת קושי בינונית , משך הכנה ללא זמו השרייה 1/2 3 שעות,6 מנות
הכי חשוב שגרגרי החומוס יהיו טריים ,והריכוך מקסימלי.
וכמובן השתמשו בחינה איכותית.
חומרים :
½ ק"ג גרגירי חומוס
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס טחינה גולמית
1 כפית כמון
4 שיני שום כתושות
1 כפית מלח
לירקות הצלויים:
2 בצלים חתוכים לפרוסות עבות
4 עגבניות פרוסות לפרוסות עבות
2 פלפלים חריפים
2 פלפלים אדומים .
1/4 כוס שמן זית
להגשה :
2 לימונים סחוטים
1 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
שמן זית משובח
חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה :
משרים את החומוס במשך 10 שעות עם אבקת האפייה.
בוררים היטב ומכניסים לסיר גדול . מוסיפים מים כפול מגובה גרגרי החומוס.
מבשלים את החומוס עד לריכוך מלא. במשך 3 שעות . מוציאים גרגר אחד ומועכים כדי לבדוק את מידת הריכוך. מעבירים את גרגרי החומוס לקערה גדולה עם כוס אחת ממי הבישול בעודם חמים.
מועכים בעזרת ממחה , מוסיפים את השום התבלינים והטחינה הגולמית ,במידת הצורך מוסיפים מעט ממי הבישול.
צולים את הירקות- מערבבים את הירקות עם שמן הזית.
מחממים היטב מחבת פסים וצורבים את הירקות בשני הצדדים במשך 3-4 דקות על המחבת החמה עד לריכוך.
שומרים בצלחת עד ההגשה.
מגישים – מעבירים לצלחת ההגשה יוצקים מעט מיץ לימון ,זילוף של שמן זית. פטרוזיליה קצוצה מלח ופלפל גרוס
במרכז הצלחת עורמים תלולית מהירקות הצלויים – ומגישים.











