מסבחה תוספת טעימה ומזינה / השפית ליאורה כהן

שיתוף ב email
שיתוף ב print

דרגת קושי בינונית , משך הכנה ללא זמו השרייה 1/2 3 שעות,6 מנות

הכי חשוב שגרגרי החומוס יהיו טריים ,והריכוך מקסימלי.

וכמובן השתמשו בחינה איכותית.

חומרים

½ ק"ג גרגירי חומוס

1 שקית אבקת אפייה
1 כוס טחינה גולמית
1 כפית כמון
4 שיני שום כתושות
1 כפית מלח

לירקות הצלויים:

2 בצלים חתוכים לפרוסות עבות

4 עגבניות פרוסות לפרוסות עבות

2 פלפלים חריפים

2 פלפלים אדומים .

1/4 כוס שמן זית

להגשה :

2 לימונים סחוטים

1 כפית מלח גס

1/2 כפית פלפל שחור גרוס
שמן זית משובח
חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה :

משרים את החומוס במשך 10 שעות עם אבקת האפייה.

בוררים היטב ומכניסים לסיר גדול . מוסיפים מים כפול מגובה גרגרי החומוס.

מבשלים את החומוס עד לריכוך מלא. במשך 3 שעות . מוציאים גרגר אחד ומועכים כדי לבדוק את מידת הריכוך. מעבירים את גרגרי החומוס  לקערה גדולה עם  כוס אחת ממי  הבישול  בעודם  חמים.

מועכים בעזרת ממחה , מוסיפים את השום התבלינים והטחינה הגולמית ,במידת הצורך מוסיפים מעט ממי הבישול.

צולים את הירקות- מערבבים את הירקות עם שמן הזית.

מחממים היטב מחבת פסים וצורבים את הירקות בשני הצדדים במשך 3-4 דקות  על המחבת החמה עד לריכוך.

שומרים בצלחת  עד ההגשה.

מגישים – מעבירים לצלחת ההגשה  יוצקים מעט מיץ לימון ,זילוף של שמן זית. פטרוזיליה קצוצה מלח ופלפל גרוס

במרכז הצלחת עורמים תלולית מהירקות הצלויים – ומגישים.

 

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

חדש באתר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.