יום חמישי

|

|

16/10/2025

לאישה החרדית

|

|

|

16/10/2025

|

יום חמישי

מתכון למרק דלורית קרמי

חומרים

1 דלורית (כ-800 גרם)


40 גרם חמאה


1 כף שמן זית


1 בצל גדול, קצוץ


1 שן שום קלופה ושלמה


מלח, פלפל שחור


1 ליטר מרק ירקות צח מוכן (אפשר מכפית אבקת מרק)


3 כפות גדושות חמאת בוטנים

אופן ההכנה
  • בסיר עם דפנות עבות שמים את שמן הזית, החמאה, הבצל על להבה בינונית-גבוהה ונותנים להם להתאדות עד שהחמאה תימס והבצל יהפוך שקוף ורך.
  • שמים על משטח העבודה את הדלורית, חוצים אותה ונפטרים מהגרעינים (לא קולפים), חותכים לקוביות בגודל 2-3 ס"מ. מוסיפים לסיר את השום והדלורית.
  • ממליחים ומפלפלים בנדיבות, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות.
  • יוצקים פנימה את ציר המרק ומביאים לרתיחה (אם מכינים ציר מאבקת מרק, יוצקים מים רוצחים על כף אבקת מרק ומערבבים).
  • סוגרים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה עד שהדלורית נעשית רכה. מועכים קלות בכף עץ.
  • טוחנים את המרק למחית באמצעות בלנדר מוט (ניתן גם להעביר למעבד מזון).
  • מוסיפים למרק כ-3 כפות גדושות של חמאת בוטנים ומערבבים.

 


מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]