יום חמישי

|

|

16/10/2025

לאישה החרדית

|

|

|

16/10/2025

|

יום חמישי

מתכון למרק עגבניות ואורז

חומרים

2 כפות שמן קנולה


2 שיני שום קצוצות


1 בצל גדול קצוץ


4 עגבניות גדולות מרוסקות במגררת


מיכל רסק עגבניות מרוכז (260 גרם)


2 כפיות סוכר חום 


2 כפיות אורגנו מיובש


כ-2 כפיות מלח (או לפי הטעם) 


חצי כפית פלפל שחור


כפית גדושה פפריקה מתוקה


כף פטרוזיליה קצוצה


6 כוסות מים (מודדים במיכל של רסק העגבניות)


חצי כוס אורז שטוף או כוס אורז מבושל

אופן ההכנה
  • מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים בו את הבצל.
  • כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את השום והסוכר ומטגנים עוד קצת עד לקבלת גוון זהוב עמוק וריח קרמלי.
  • מוסיפים פנימה את העגבניות המרוסקות ומטגנים במשך כ-2-3 דקות.
  • מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים עוד 2 דקות תוך כדי בחישה.
  • מוסיפים מים ותבלינים – מלבד המלח – ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים במשך כ-40 דקות עד שהנוזלים מתחילים להצטמצם והמרק מסמיך.
  • מוסיפים את האורז והמלח ומבשלים עוד כ-20 דקות.
  • אם האורז כבר מבושל מוסיפים אותו לקראת סוף הבישול לכמה דקות אחרונות.
  • מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים היטב ומכבים את האש.

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]