בתוכנית 'עומקא דליבא' עם אפרת ברזל, התארחה יוצרת התוכן אביגיל מאיר וציפי דיסקין, לדון בנושא שמטריד רבים: איך מסננים את מבול המידע ששוטף אותנו בעידן הדיגיטלי? בין סיפורים אישיים, תובנות רוחניות והקבלות לחיי היום-יום, השלוש ניתחו כיצד לנווט בעולם של תוכן אינסופי מבלי לאבד את העצמיות, הזוגיות או ההורות.
אפרת ואביגיל דנו כיצד האלגוריתמים ברשתות החברתיות ממכרים אותנו לדופמין, וגוררים אותנו לתוך "רשת" של תוכן. "פותחים מחשב לבדוק מייל, ופתאום את שעה בסרטונים," אמרה אביגיל. אפרת הציגה את המושג VOMO – Victory of Missing Out – כניצחון על הפחד מפספוס תוכן. "אני לא אשרוף את החיים שלי על תוכן שאחרים החליטו שהוא חשוב," היא הכריזה.
השיחה התחממה כשאפרת שיתפה על רגעי הארה בשבת, כשבלמה את זרם המידע הדיגיטלי. "כשאני מפסיקה, אני מרגישה את עצמי, את הילדים, את הקדוש ברוך הוא. זה הדופמין שאני רוצה – דופמין תורני," היא אמרה, והוסיפה כי ידע תורני שנלמד במאמץ מעורר שמחה עמוקה. "כשקראתי בלקח טוב על פרשת קורח, זלגו לי דמעות. זה הידע שנוגע בנפש היהודית."
השיחה התרחבה לחינוך ילדים בעידן הדיגיטלי. אפרת שיתפה כי בנה הצעיר כינה את הנושא "הליבה מתה", והציע ללמד ילדים כיצד לחפש מידע בצורה אחראית. "למדו אותם ואת עצמכם – מאיפה המידע? האם אפשר לסמוך עליו?" היא אמרה. אביגיל הוסיפה כי דיון משפחתי על סינון תוכן יכול לחבר בין הורים לילדים. "במקום מלחמה על מסכים, תהפכו את זה לחזית של חיבור משפחתי."