יום שלישי

|

|

21/10/2025

לאישה החרדית

|

|

|

21/10/2025

|

יום שלישי

מצאנו את חלת הדבש המושלמת לחג

חגי תשרי הם הזדמנות נהדרת להתחדש במתכונים חגיגיים במיוחד. אחד המתכונים ששבה את ליבינו הוא המתכון הנהדר של 'שמרית' לחלת-דבש מרשימה וטעימה כאחד. סוד הצלחתה טמון בשילוב 'נטורינה' מועשרת בשמן קוקוס, המעשירה את החלה ותורמת למרקמה הרך, מעניקה טעם נפלא, ושומרת על הטריות לאורך זמן. הנה המתכון:

רכיבים ל-2 חלות כתר בקוטר 26 ס"מ:

רכיבים לבצק

7 כוסות קמח (1 ק"ג)

1 קובייה או שקית שמרים טריים (50 גרם)

1/4 כוס סוכר (50 גרם)

2 ביצים (גודל לארג')

1 כף מלח (15 גרם)

80 גר' נטורינה מומסת בקערה

1/4 כוס דבש (80 גרם)

1 ו-1/2 כוסות מים פושרים (360 מ"ל)

רכיבים לזיגוג הדבש

4 כפות דבש מדוללות ב-2 כפות מים רותחים

אופן ההכנה

1 . בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את הקמח והשמרית. (קובייה יש לפורר ישירות לקמח). מוספים את הסוכר, הביצים, הנטורינה המומסת, הדבש והמלח במהירות איטית. מוסיפים בהדרגה את המים ומערבלים כ- 10 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך וקצת דביק.

2 . מעבירים את הבצק לקערה משומנת והופכים אותו בתוכה, כך שיכוסה בשמן. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.

3 . מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מכל חלק יוצרים חלת כתר אחת.

4 . מכל חלק יוצרים 7 כדורי בצק, מניחים את 7 הכדורים בתוך תבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה בצורת כתר במרווחים של 2 ס"מ האחד מהשני. במרכז התבנית מניחים רינג או כלי עגול בקוטר 5 ס"מ ליצירת החלל במרכז ומתפיחים כ- 40 דקות.

5 . אופים בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות כ- 25 דקות, עד להזהבה.

מכינים את הזיגוג: מערבבים את הדבש במים הרותחים, מברישים כל חלה כמחצית מהכמות בעת היציאה מהתנור. מצננים ומגישים. חג שמח!

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]