לחם ג'בטה / השפית ליאורה כהן

שיתוף ב email
שיתוף ב print

לחם חם וטרי המגיח מהתנור מחמם גוף ונפש. בפרט אם זה ג'בטה אי אפשר לעמוד בפתוי.

הכינו ג'בטה והגישו עם מרק  בטטה בריא וטעים עם קוביית חמאה .

ג’בטה

דרגת קושי בינונית , משך הכנה 4 שעות, כמות 10 ג'בטות קטנות.

מכינים סטרטר פוליש שנותן ללחם תפיחה מיוחדת  ומרקם  עדין.

המצרכים לסטרטר פוליש   

1כוס מים
1  כוס קמח
1/2   כפית שמרים יבשים
החומרים לבצק:
1/2 קובייה שמרים טריים
סטרטר פוליש  שהכנו מראש
1  כוס מים  פושרים
3.5  כוסות קמח
1 כף מלח
אופן ההכנה

לפוליש מכינים:
מכינים את הסטרטר פוליש מראש, על ידי ערבוב המים, הקמח והשמרים בקערה קטנה בעזרת מזלג

מכסים בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר במשך  שעתיים.
מכינים את הבצק :
•מכניסים את המים, השמרים, את הפוליש,  ואת הקמח לקערת המערבל. לשים עם וו הלישה במהירות נמוכה במשך 3 דקות.

מוסיפים את המלח, וממשיכים ללוש במשך שבע דקות נוספות.הבצק רך מאד.
מכניסים  את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים  במשך 40 דקות.
מעבירים את   הבצק למשטח עבודה מקומח ומשטחים אותו  בעזרת כריות כף היד עד שמתקבל מלבן בגודל

25 X20  ס"מ .

ופורסים את מלבן הבצק לאורכו  לחמש רצועות שוות .כל רצועה חוצים לשניים .
מניחים  את המלבנים על נייר אפייה מקומח קלות, מקמחים קצת גם אותם, מכסים במגבת ומניחים לתפיחה במשך 40  דקות.
אופים את הג'בטות בתנור שחומם ל- 220 מעלות במשך 12- 15 דקות.

מוציאים מהתנור ומכסים במגבת נקייה עד שמתקררות.

הג'בטות טובות בהקפאה

מרק בטטה חלבי

דרגת קושי קלה , משך הכנה כשעה, כמות ל8 סועדים

הכי טוב מרק חם ביום קר ובפרט אם מדובר על מרק בטטה ושמנת .

החומרים:

2 בצלים חתוכים לחצאי פרוסות

4 שיני שום פרוסות

25 גר' חמאה

4 בטטות קלופות היטב חתוכות לרבים

4 גזרים חתוכים לשלושה חלקים

3 קישואים חתוכים למקטעים קצרים

1 שורש סלרי חתוך לקוביות .

250 מל' שמנת מתוקה

מים לכיסוי הירקות ועוד כוס

1 כף מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/4 כפית גרידת אגוז מוסקט.

ההכנה:

מחממים את החמאה בסיר ומטגנים בצל גזר שום וסלרי במשך 5 דקות תוך ערבוב.

מוסיפים את הבטטה והתבלינים ומגנים תוף ערבוב במשך 5 דקות נוספות.

מוסיפים את המים והקישואים . מביאים לרתיחה . מבשלים על להבה נמוכה במשך 45 דקות.

מוציאים 2 כוסות מהמים ושומרים בצש. טוחנים בבלנדר מקל תוך הוספת השמנת המתוקה.

במידה והמרק סמיך מידי מוסיפים ממי בישול שבצד. טועמים ומשפרים תיבול.

מגישים חם עם ג'בטה חמה.

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.