נדיר: מרק בצל פטריות ויין לבן, עם מכסה מקורי העשוי פוקאצ'ת רוזמרין / השפית סיון כהניאן

שיתוף ב email
שיתוף ב print

מרק טעים, חורפי ומחממם, מוגש עם לחם פוקא'צה עסיסי, שסופג את האדים של המרק במהלך האפייה, ניתן להוסיף גבינה צהובה מגורדת למרק לאחר האפייה.

חומרים למרק:

1/4 כוס שמן זית

2 בצלים קצוצים

2 שיני שום כתושות

1 כרישה קצוצה

1 גזר קצוץ

1 גבעול סלרי קצוץ

2 סלסלאות פטריות קצוצות

1 כף גדושה קמח

1/2 כוס יין לבן

6 כוסות מים

חופן פטרוזיליה קצוצה

מלח, פלפל שחור

חומרים לפוקא'צה:

3 וחצי כוסות קמח לבן (500 גרם)

1 כף שמרים יבשים

כף מלח

2 כוסות מים פושרים

1/4 כוס שמן זית

מלח גס

רוזמרין

 

אופן ההכנה:

הכנת המרק- מחממים סיר גדול עם שמן זית, ומוסיפים בצל,גזר,סלרי,כרישה,שום, מטגנים במשך 10 ד'ק, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 5 ד'ק נוספות, מוסיפים  את הקמח ומערבבים עד שכל הנוזלים נספגים, מוסיפים חצי כוס יין לבן ומבשלים עד שהוא מתאדה לחלוטין, מוסיפים 6 כוסות מים, פטרוזיליה קצוצה מלח ופלפל שחור ומבשלים כשעה על אש נמוכה.

עוברים להכנת הבצק:

בקערה מניחים את הקמח השמרים והמלח ומערבבים, מוסיפים את שאר הרכיבים ולשים 5 ד'ק, נותנים לבצק מנוחה של 20 ד'ק והתפחה קלה.

הרכבת המנה- ממלאים קערות במרק, לוקחים עיגול בצק, משטיחים אותן ומכסים את הקערה בבצק כמו מכסה:) מורחים כל מכסה בצק בשמן זית מלח גס ורוזמרין.

אופים ב180 מעלות עד שהבצק זהוב, מגישים חם

 

 

השפית סיון כהניאן I קייטרינג גורמה I סדנאות בוטיק I   בישול קולינרי  I  0545-300-700 I sivan.butik@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

2 תגובות

    1. כרישה זה: כְּרֵישָׁה, או בשמה העממי לוּף או פראסה, היא ירק מאכל שתורבת מהשום הגבוה היא משמשת כאחד מסימני סדר ליל ראש השנה.
      בהצלחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.