מרק טעים, חורפי ומחממם, מוגש עם לחם פוקא'צה עסיסי, שסופג את האדים של המרק במהלך האפייה, ניתן להוסיף גבינה צהובה מגורדת למרק לאחר האפייה.
חומרים למרק:
1/4 כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים
2 שיני שום כתושות
1 כרישה קצוצה
1 גזר קצוץ
1 גבעול סלרי קצוץ
2 סלסלאות פטריות קצוצות
1 כף גדושה קמח
1/2 כוס יין לבן
6 כוסות מים
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור
חומרים לפוקא'צה:
3 וחצי כוסות קמח לבן (500 גרם)
1 כף שמרים יבשים
כף מלח
2 כוסות מים פושרים
1/4 כוס שמן זית
מלח גס
רוזמרין
אופן ההכנה:
הכנת המרק- מחממים סיר גדול עם שמן זית, ומוסיפים בצל,גזר,סלרי,כרישה,שום, מטגנים במשך 10 ד'ק, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 5 ד'ק נוספות, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שכל הנוזלים נספגים, מוסיפים חצי כוס יין לבן ומבשלים עד שהוא מתאדה לחלוטין, מוסיפים 6 כוסות מים, פטרוזיליה קצוצה מלח ופלפל שחור ומבשלים כשעה על אש נמוכה.
עוברים להכנת הבצק:
בקערה מניחים את הקמח השמרים והמלח ומערבבים, מוסיפים את שאר הרכיבים ולשים 5 ד'ק, נותנים לבצק מנוחה של 20 ד'ק והתפחה קלה.
הרכבת המנה- ממלאים קערות במרק, לוקחים עיגול בצק, משטיחים אותן ומכסים את הקערה בבצק כמו מכסה:) מורחים כל מכסה בצק בשמן זית מלח גס ורוזמרין.
אופים ב180 מעלות עד שהבצק זהוב, מגישים חם
השפית סיון כהניאן I קייטרינג גורמה I סדנאות בוטיק I בישול קולינרי I 0545-300-700 I [email protected]
2 תגובות
נראה מהמם וקל
רק מה זה כרישה?
כרישה זה: כְּרֵישָׁה, או בשמה העממי לוּף או פראסה, היא ירק מאכל שתורבת מהשום הגבוה היא משמשת כאחד מסימני סדר ליל ראש השנה.
בהצלחה