יום חמישי

|

|

16/10/2025

לאישה החרדית

|

|

|

16/10/2025

|

יום חמישי

סלמון אפוי בחרדל ולימון

חומרים

להכנת כ-6 מנות-פילה דג סלמון במשקל כ- 1.2 ק"ג, טרי או מופשר

4 כפות מיונז

1 כף חרדל

קליפה מגוררת מלימון שלם (לא חובה)

כ- 3 כפות מיץ לימון

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

מחממים מראש תנור לחום בינוני גבוה, 180 מעלות.  מנקים את הדג תחת זרם של מים קרים, עדיף שלא להסיר את העור. מניחים את נתח הדג בתבנית אפייה מזכוכית או קרמיקה, כשהעור כלפי מטה. מערבבים יחד בקערה את כל חומרי הרוטב: מיונז, חרדל, קליפת לימון מגוררת, מיץ לימון ותבלינים.  טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם. מורחים את הממרח על נתח הדג בשכבה אחידה.  מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום, ואופים במרכז התנור 35-40 דקות עד שהדג מוכן. עדיף להימנע מאפיית יתר, אשר מייבשת הדג שלא לצורך.


מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]