יום שלישי
|
21/07/2026

לאישה החרדית

|

|

|

21/07/2026

|

יום שלישי

להתחיל ולסיים | סיון רהב-מאיר

מה יותר גדול מלהתחיל פרויקט חדש בעל ערך גבוה? לסיים אותו! היכולת לעבוד בעקביות על משימה שלקחנו על עצמנו ולא לנטוש אותה באמצע הדרך, כנראה ניתנה רק ליחידי סגולה שמתאמנים על כך שוב ושוב ומצליחים להגיע ל'סיום' שהוא ההצלחה הגדולה של האנושות מרובת הסחות הדעת בדורנו | החלק היומי
קו הסיום | קרדיט: shutterstock

 

"שלום סיוון, כאן רעות צוקרמן. זה עידן שבו אנחנו מתלהבים להתחיל דברים, אבל לא תמיד זוכים לסיים. השבוע זכינו לערוך בבית הספר שיל"ת ביישוב פדואל אירוע מיוחד ושמו 'סיום הסיומים'.

כל ילד – מכיתה א' ועד ו' – בחר לעצמו יעד לימודי, במטרה להתמיד ולהגיע אליו. זה יכול להיות גם משהו קטן, העיקר להתחיל ולסיים. למעמד הגדול והחגיגי שנערך הגיעו ההורים יחד עם ילדיהם, וברקע כתבנו את שמות כל המסיימים, כלומר כל תלמידי בית הספר.

יש ילדים בכיתה א' שלמדו פרשה אחת בתורה, כי עבורם זה המון. ילדים גדולים יותר לקחו יעד קצת יותר תובעני כמו מגילת אסתר או ספר יונה, הגדולים יותר למדו ספרים כמו יהושע או שופטים, ויש אפילו ילדים שלקחו מסכת שלמה בגמרא.

העיקר הוא לכבוש את היעד, כי יש ערך בהשלמת המשימה. זה בונה את האישיות שלנו בעידן של הסחות דעת ונותן לילדים סיפוק מיוחד ותחושת הצלחה ומסוגלות.

אנחנו ממליצים לכל אחד לחשוב על לימוד כזה, שאפשר להתחיל ולסיים ולשמוח בו, כל אחד רק על פי יכולתו ועל פי מה שמתאים לו. וכמובן – כל הלימוד שלנו וכל הסיומים הקטנים והגדולים מוקדשים להצלחת חיילינו, לשלום החטופים ולכל עם ישראל".

תודה, רעות. שתזכו להתחיל ולסיים עוד הרבה ספרים. בשורות טובות.

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]