יום שני

|

|

20/01/2025

לאישה החרדית

|

|

|

20/01/2025

|

יום שני

מיכל ירושלמי בגילוי מיוחד: ככה תגרמו לאנשים להקשיב לכם

"הן יכולות לשבת באיזושהי קבוצה, אפילו על ספסל בגינה ושכנות מדברות, וכל אחת אומרת את האמירה שלה, אבל היא, לא שומעים אותה... זה לא שלא שומעים פיזית באוזניים, שומעים, אבל מה שנקרא 'שמים פס' על מה שהיא אומרת, לא באמת מקשיבים לה, שזו תחושה מאוד קשה"...
| קרדיט: shutterstock AI

מיכל ירושלמי היא המנחה המוכרת לנו מבנייני האומה, מנטורית לעמידה ודיבור מול קהל ומגישה תוכנית נשית שבועית ברדיו "קול חי".

לפני כשלוש שנים, היא התחילה להנחות קורסים בתחום "אומנות הדיבור" מתוך הניסיון שלה בשטח, הכלי המיוחד שהיא בחרה לשלב הוא "אימון מנטלי תודעתי" 

אנחנו מבינות שיש קסם אנושי שמשפיע עלינו בכל תחומי החיים, ואני מנסה להבין עד כמה במקום הזה של דיבור מול קהל וביטחון עצמי מול אנשים – יש לנו יכולת לשלוט.

מה בעצם מוסיף "האימון המנטלי", לאימון המקצועי, של דיבור מול אחרים?

"המקום של האימון המנטלי, בא ללמד את ה'אני הפנימי': איך אני מגיעה באמת ברמת התודעה להבנה מה היה המקום, או הרגע הזה, בו נוצר לי החוסר שאומר לי: 'אני לא מסוגלת'.

הרגע הזה שלימד אותי, וסגר אותי בתובנות: למה אני לא יכולה, למה אני לא מתאימה. התובנות האלו שעליהן בנויה המציאות בה אני לא מעיזה לדבר לפני ציבור, או בטלפון או בפגישה, רועדת, מחווירה, ושאר התסמינים של פחד קהל.

הייתה לי לא מזמן שיחה עם לקוחה, שהיא אישה מוכשרת באמת, וחכמה במיוחד, והיא פשוט לא מעיזה לעמוד ולדבר מול קהל, למרות שיש לה המון חומר להעביר, ובאמת העולם יכול להיות יותר טוב בזכותה.

התחלנו את האימון, ניסינו להגיע לנקודת השורש (היא אישה בת 40) והגענו למסקנה שכאשר היא היתה בת 10 היה שם איזשהו סיפור, שגרם לה מאז לא להשתתף בשום דבר שדרש ממנה להביע את עצמה מול אנשים.

מאז אותו מקרה, היא לא הביעה את עצמה בשום צורה – לא בכיתה, לא אחר כך בסמינר, לא בשום פורום שהוא, וגם בבית  – זה כאילו היא מול הילדים רק בדברים הבסיסיים, באחד מול אחד, לא במקום שבאמת היא ראויה לעמוד בו, ולהביע את הרצונות ואת האמירות שלה.

מעבר לזה היא לא היתה מסוגלת.

אחרי האימון המנטלי, היא ב"ה הגיעה למקום אחר לחלוטין, לפני כמה ימים היא כבר שלחה לי הזמנה להרצאה שהיא מרצה – בקבוצה קטנה אמנם, אבל הרצאה! את מבינה את הקפיצה? את מבינה את היכולות שהיא הוציאה מעצמה?

אני רואה שליחות עצומה, לעזור להחזיר לבן אדם את החיים, את החיים שמגיעים לו ביושר, ולאפשר לכל אישה – לחיות את החיים שלה, ולתת מעצמה ידע, ולבטא את עצמה, ולממש את היכולות ואת הכישורים שלה, מתוך חיבור לעצמה, ואמון ביכולות שלה.

האימון המנטלי – יביא אותנו באמת למקור שלנו, מאיפה התחיל הכאב, שמונע מאיתנו להתקדם ומונע מאיתנו להשפיע".

 כלים לדיבור נכון ורהוט, יכולים לעזור גם לאישה שלא שואפת דווקא למקומות כמו במה?

"כל אישה, אפילו כזו שלא עובדת בחוץ, או שואפת לעמוד מול קהל ענק, או בניהול של חברה, או עסק, יכולה למצוא את עצמה מקבלת חיבור מיוחד לעצמה, ביטחון עצמי, והבנה כמה הדברים שטמונים בתוכה יכולים להשפיע על העולם – אם היא רק תדע לבטא אותם.

"היכולת לדבר באופן מקצועי, ללא חסמים רגשיים, מעניק לכל אישה את האמון בעצמה, את החיבור לעצמה, חיבור ליכולות שלה, אני יוצאת מנקודת אמון, ש – 'כל אישה היא מיוחדת והיא ראויה', אין אישה שאין לה משהו להעניק לעולם בידיעות שלה, לא משנה אם היא פופולרית או כריזמטית – זה לא רלוונטי, כל אישה היא ראויה להביע את מה שיש לה לומר, זה שהיא לא מעיזה לומר – זו תוצאה של אמונות מגבילות.

"אז אנחנו צריכות באמת, קודם כל את האמון בעצמנו – בקורס אני עוברת עם המשתתפות תהליך של חיבור לעצמנו וליכולות שלנו, שזה בסיס מבחינתי. עוד בטרם הלימודים על חיבור לקהל, ניסוח החומר ולמידת הטונים".

יש קשר בין הטון של המוכרת/בעלת העסק או המנהלת, לבין התוצאות שהיא מביאה בשטח?

"בואי ניקח לדוגמא בעלת עסק, שעומדת מול לקוח והיא רוצה למכור את השירות או המוצר שלה, או אם זו מנהלת והיא רוצה להעביר פקודות לאלו שבניהולה – אם היא לא מאמינה בשירות שלה, במוצר שלה או בפקודה שלה – אז אין לה לאן להתקדם. את יודעת, הלקוח יראה את הדברים, ירגיש את המילים שבין המילים, הם לא פראיירים הלקוחות שלנו, והם יראו את הדברים כמו שהיא רואה אותם באותו מבט מצומצם, ולא ירצו לקבל את שירותיה.

אז אחת הנקודות שחשוב שנעבוד עליהן גם כהורים, וגם כבעלי עסקים היא לפתח את המקום של החשיבה על המשמעות של התפקיד שלך, המוצרים שלך והשירות שלך.

יש פה טכניקות איך לדבר ולהעביר מסרים שתואמים לתוצאה שאנחנו מעוניינות לראות בשטח.

איך לבנות את המסר שלי בצורה נכונה.

 גם ניסוח של משפטים ותכנים זה משהו שאפשר לעבוד עליו?

"בוודאות כן, לומדים את זה, איך לבנות את התוכן ואת המהלך, להרצאה או לסדנה או לשיחה עם הלקוחה שלך. היופי כאן שאת יכולה לראות נשים מכל גווני הקשת, עם תפקידים שונים בתכלית, שמבינות שלהביע את עצמך זהו כלי חזק להצליח בחיים. ממאפרת שאמרה לי: 'תקשיבי בא לי להגדיל את ההכנסות שלי, אני רוצה להתחיל למסור סדנאות בתחום האיפור, והיום במקום לקבל 400 ש"ח לשעה היא מקבלת בסדנאות שלה 4000 שקל לשעה'… עבדנו על שכלול היכולות שלה, על ניסוחים ואמירות והיום היא מאסטרית לאיפור שנשים מתעניינות בשיטה שלה – כי היא מביאה משהו חדשני ונשים מבקשות ללמוד אצלה וב"ה היא עולה ומצליחה"…

את מאמינה בכך שאישה פשוטה, אמא או בחורה, שהקול שלה כמעט לא נשמע, יכולה יום אחד פשוט לפרוץ דרך ולממש את עצמה?

"יש נשים שמלווה אותן תחושה כאילו הקול שלהן לא נשמע, ובאמת, הן יכולות לשבת באיזושהי קבוצה, אפילו על ספסל בגינה ושכנות מדברות, וכל אחת אומרת את האמירה שלה, אבל היא, לא שומעים אותה… זה לא שלא שומעים פיזית באוזניים, שומעים, אבל מה שנקרא 'שמים פס' על מה שהיא אומרת, לא באמת מקשיבים לה, שזו תחושה מאוד קשה.

"גם בבית, יש אישה שאומרת לי: אני יכולה להיות להגיד לילד: 'בא תרוקן את האשפה', והוא כאילו – דיברתי לקירות. ותראי את השכנה שלי – הילדים שלה עושים כל מה שהיא מבקשת, מה לא עובד בצורה שבה אני מדברת?!'

"אז באמת – חשוב לתת מקום לקול שלך, מלבד האמון בעצמך זה באמת ללמוד איך להשתמש נכון בקול, בטונציה.

נעשה עכשיו תרגיל עם הקוראות, קחנה את צמד המילים: "מה השעה?" תנסו להגיד אותן בטונים שונים, בלחש, בקול, בשקט אך בנחישות, בקול ובחוסר אונים… לכל טון יש את המשמעות שבו הוא מתקבל על לב השומעים ומקבל פרשנות שונה.

ולסיום, מרתק אותי לדעת, הרי כולנו נולדנו עם יכולות לצעוק ולהביע את הרצונות שלנו, כמו תינוק שנולד ובוכה ומקבל את שלו, מה השתבש בדרך?

"במהלך החיים אנחנו צוברות אמונות מגבילות, בעקבות משוב שלילי מהסביבה עלינו, וגרוע מכך ביקורת שלנו על עצמנו, מה שבעצם משבש את הדרך ומונע מאיתנו להתקדם ולהגשים את החלומות שלנו, וכך הדימוי העצמי שלנו נפגם, וזה פוגש אותך במיוחד כשאת באה לעמוד מול קהל, הפחד משתק אותך. לכן הכנסתי את עולם האימון המנטלי לקורסים שלי לעמידה ודיבור מול קהל, כך שמלבד הטכניקות לאינטראקציה עם הקהל, ומיקסום הכריזמה האישית, את תלמדי לעזור לעצמך מהשורש ולהצליח בעזרת ה'".

 

 

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים