יום שישי

|

|

17/01/2025

לאישה החרדית

|

|

|

17/01/2025

|

יום שישי

כך השינה משפיעה על מראה העור שלנו | צופיה שלמה

הקשר בין שינה ליופי הוא אמיתי ומגובה במחקרים מדעיים. שינה איכותית היא לא רק מפתח לבריאות כללית, אלא גם לגוון עור זוהר, מראה צעיר ועור בריא. בואי נבין איך זה עובד
| קרדיט: shutterstock

האם אי פעם התעוררת בבוקר אחרי לילה ללא שינה והרגשת שהעור שלך נראה עייף וחסר חיים?

אם כן, את לא לבד.

אחד מסודות היופי השמורים ביותר נמצא ממש מול עינינו – או ליתר דיוק, מתחת לעפעפינו. שינה איכותית היא לא רק הדרך שלנו למלא מצברים ולשפר את מצב הרוח, אלא גם גורם מכריע בשמירה על מראה עור הפנים שלנו.

אז כמה שעות שינה באמת צריך? ומה קורה לעור שלנו בזמן שאנחנו ישנות?

הקשר בין שינה ליופי הוא אמיתי ומגובה במחקרים מדעיים. שינה איכותית היא לא רק מפתח לבריאות כללית, אלא גם לגוון עור זוהר, מראה צעיר ועור בריא. בואי נבין איך זה עובד.

המנגנון שמאחורי "שנת היופי"

במהלך הלילה, הגוף עובר תהליך אינטנסיבי של תיקון והתחדשות. כשאנחנו ישנות, תאי העור שלנו מנצלים את הזמן הזה כדי להתחדש, לתקן נזקים שנגרמו להם במהלך היום (כמו נזקי שמש וזיהום אוויר), וליצור קולגן – החלבון האחראי למיצוק העור ולמראה הצעיר שלו.

בנוסף, בזמן השינה מופרש הורמון הגדילה, שמגביר את תהליכי ההתחדשות בעור. למעשה, מחסור בשעות שינה פוגע בתהליכים הללו, מה שעלול להוביל להיווצרות קמטים מוקדמים, פיגמנטציה וגוון עור עייף ולא אחיד.

כמה שעות שינה צריך באמת?

המומחים ממליצים על 7-9 שעות שינה בלילה למבוגרים. מספר זה לא סתם נבחר – זהו משך הזמן הדרוש כדי ששלבי השינה השונים, כולל שינה עמוקה ושנת חלום (REM), יפעלו במלואם. שני השלבים הללו קריטיים לבריאות העור:

  1. שינה עמוקה: בשלב הזה הגוף מתמקד בתיקון נזקים פיזיים, כולל אלו בעור. כלי הדם מתרחבים, ומאפשרים לאזורי העור לקבל חמצן וחומרי הזנה חיוניים.
  2. שנת REM : השלב שבו המוח פעיל, אך הגוף רגוע. בשלב זה העור מגביר את ייצור הקולגן והאלסטין – שמעניקים לעור גמישות וזוהר.

מה קורה כשלא ישנים מספיק?

חוסר שינה כרוני פוגע בעור בדרכים הבאות:

  • שקיות ועיגולים כהים מתחת לעיניים: בזמן חוסר שינה, זרימת הדם מואטת, מה שגורם לנימים סביב העיניים להיות בולטים וכהים יותר.
  • מראה עייף ועור דהוי: ללא שינה מספקת, תאי העור לא מקבלים מספיק חמצן וחומרי הזנה וזה ישפיע על המראה הזוהר שלו ועל חוסר באחידות גוון.
  • החמרת דלקות בעור: מחסור בשינה מגביר ייצור של הורמוני לחץ, כמו קורטיזול, שיכולים לגרום להתפרצויות של אקנה או להחמרה של מצבים כמו רוזציאה ואטופיק דרמטיטיס.
  • הזדקנות מוקדמת: מכיון שבזמן השינה העור מספק כמויות של קולגן ואלסטין היוצרים עור צעיר ומוצק. המחסור בשעות השינה, יגרום להפחתה משמעותית בסיבי קולגן ואלסטין, מה שיגרום לקמטים ועור נפול וחסר נפח.

איך לשפר את איכות השינה לטובת עור הפנים?

אם את רוצה לקום בבוקר עם עור זוהר ורענן, הנה כמה טיפים חשובים:

  1. הקפידי על שגרת שינה קבועה: לכי לישון והתעוררי בשעות קבועות, גם בסופי שבוע.
  2. השתדלי לישון לפני חצות הלילה: כל שעת שינה לפני השעה 12 בלילה מכפילה את עצמה.  (כך שאם הלכת לישון ב 10:00 בערב – הרווחת עוד שעתיים נוספות של שינה)
  3. שמרי על חדר חשוך ונעים: תאורה חזקה או חלשה עלולה לשבש את הפרשת המלטונין – הורמון השינה.
  4. הימנעי משהיה מול מסכים (מחשב/טלפון) כשעה לפחות לפני השינה :

המסכים פולטים אור כחול, שהוא סוג של קרינת אור בעל אורך גל קצר ועוצמה גבוהה. אור זה מדמה את אור היום ומשבש את היכולת של המוח להפריש מלטונין – הורמון השינה שאחראי על ויסות מחזורי הערות והשינה.

כאשר אנו חשופים לאור כחול בשעות הערב, המוח מקבל מסר שעדיין "יום" ולכן מעכב את ההכנה לשינה.

5. השתמשי במוצרי טיפוח לילה: עור הפנים סופג את רכיבי הטיפוח טוב יותר בזמן השינה, ולכן מומלץ להשתמש בקרם לילה עשיר בלחות ומסייע להתחדשות העור.

 

קרדיט: shutterstock

 

טיפים לשינה בריאה שמשפיעה לטובה על העור שלנו:

  1. צרי שגרת ערב מרגיעה: הקפידי על טקס קבוע שמאותת לגוף שהגיע הזמן לשינה, כמו קריאת ספר או תרגול נשימות עמוקות.
  2. השקיעי בסביבת שינה נוחה: שמרי על חדר חשוך, קריר ושקט. השתמשי בכריות ושמיכות איכותיות.
  3. טיפוח לפני השינה: נקי את העור והשתמשי בקרם לילה עשיר שמתאים לעור שלך. בזמן השינה, העור סופג רכיבי לחות טוב יותר.
  4. הימנעי מאור כחול: התרחקי ממסכים לפחות שעה לפני השינה, כדי לאפשר למלטונין לפעול בצורה מיטבית.
  5. שימי לב לשתיית קפאין: הימנעי משתיית משקאות המכילים קפאין, כמו קפה, תה או משקאות אנרגיה, לפחות 6 שעות לפני השינה. הקפאין מעורר את מערכת העצבים ומקשה על הגוף להירגע ולהירדם, מה שעלול לפגוע באיכות השינה ובתהליכי התחדשות העור.

שינה איכותית היא מרכיב מפתח בשמירה על עור פנים בריא וזוהר. אז בפעם הבאה שאת שוקלת לוותר על שעות שינה לטובת עבודה או צפייה במסך, זכרי ששנת הלילה שלך היא חלק בלתי נפרד משגרת הטיפוח שלך. בריאות ויופי מתחילים בלילה טוב!

 

אם יש לכן שאלות ונושאים שתרצו שנדבר עליהם, שלחו לי ואשתדל להעלות אותם בפרקים הבאים: [email protected]

 

 

הכותבת הנה מומחית לבריאות העור ואסתטיקה קלינית

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים