אם גם את, כמוני, לא התחלת אפילו לחשוב על בישולי החג, אני מזמינה אותך להנות מהטיפ שאני בעצמי מתחילה לבצע כבר היום כדי להגיע לחג מוכנה במקסימום.
החלטתי פשוט להתפשר, אני הולכת להפתיע בחג עם מאכלים שונים ומיוחדים, אבל בקלות.
הבסיס של הטיפ שלי הוא: מה שלעכשיו – גם לשבוע הבא.
לדוגמא:
השבת תכננתי להכין עוף בתנור על תפוחי אדמה ובטטות בתיבול פיקנטי.
אני עושה את אותו הדבר לחג – אך בתיבול מתוק.
פותחת שתי תבניות תנור ח"פ ומסדרת את שתיהן אותו דבר – תפוחי אדמה, בטטות, שוקיים של עוף
עכשיו אני בודקת מה משתנה: מלח? לשתיהן. פלפל? לשתיהן. פפריקה חריפה? רק לשבת, בתבנית השניה – סילאן או צ'ילי מתוק.
כך אני עובדת גם עם הבשרים: לשבת אני מבשלת בשר בקר, לחג? בשר כבש – אך התיבול כמעט אותו דבר, כך אני מניחה את שני הסירים על הכיריים ונותנת לשניהם בישול דומה – אחד הולך להקפאה והשני למקרר.
מה עוד?
סלטים – אפשר להכין כפול ולהקפיא. (באמת שברגע האחרון יסלחו לך אם לא יהיו הרבה סלטים, בחג יש סימנים והם לגמריי תופסים מקום בבטן!)
דגים – אפשר לשנות את סוג הדג אך לתת את אותו תיבול – וכן להפך – להכין את אותו דג עם תיבול שונה. תבנית אחת לתנור – ותבנית אחת למקפיא.
להכנת סימני ראש השנה במהירות, אני ממליצה על סיר הסימנים במתכון הזה
ועוד 3 טיפים כל כך פשוטים, אבל לפעמים צריך שמישהו מהצד יזכיר לנו:
1 אל תבדקי איפה אחרות אוחזות וכמה הן משקיעות ונותנות את נישמתן להכין מאכלים גרנדיוזים ומסובכים – תעבדי לפי הקצב והכוחות שה' נתן לך.
2. עוגות פשוטות וקנויות יכולות לחסוך לך שעות של בלאגן במטבח – תתחשבי בכוחות שלך, לא בצפיות שלך ובמה ש'כולם' עושים. לפעמים זה עניין של כמה שקלים ויש לך שקט בנשמה. שיקול כספישווה.
3. סימנים, ביננו, יכולים להאכל טריים, נקיים וקלופים – רק תדאגי שהם יהיו בבית, הם לא מתחננים לבישול, טיגון או ערבוב בתוך קציצה. (היחידים שדורשים הכנה מוקדמת הם לוביה, דלעת ובשר ראש כבש/בקר) ולא כולם נוהגים לאכול כל סימן, אפשר שהוא רק יהיה על השולחן.