יום שלישי

|

|

04/11/2025

לאישה החרדית

|

|

|

04/11/2025

|

יום שלישי

ברוקולי, בטטה ופטריות שלימות, עם תיבול משגע – לתנור וביי :)

מנת תוספת נדירה שמתאימה גם לארוחות חלביות וגם לבשריות, היא מרשימה וטעימה מדי, אז סיכוי גדול שלא יאמינו לכן שהיא כל כך קלה להכנה!
| קרדיט: shutterstock

מצרכים:

  • שקית ברוקולי קפוא
  • סלסלת פטריות שמפניון שלימות
  • 2 בטטות
  • אופציונאלי: בצל סגול, קישוא, גמבה אדומה, שיני שום קלופות ועוד.

לתיבול: 

  • 1 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור
  • 4 כפות סילאן
  • 1/2 כוס (ח"פ) שמן זית
  • 1 כף טוסקנה
  • 1 כפית כוסברה טחונה (אבקה)
  • כפית בזיליקום או מספר עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הבטטה לקוביות יפות (אפשר עם הקליפה) ומסדרים בתבנית.
  2. מוסיפים את הברוקולי, הפטריות ואם רוצים – מוסיפים עוד ירקות מהמבחר למעלה.
  3. את כל חומרי התיבול מערבבים בקערה קטנה היטב ומפזרים על כל הירקות שבתבנית.
  4. מכניסים לתנור חם ואופים למשך כ-30 דקות בחום של 200 מעלות.
  5. האפיה משתנה לפי סוג התנור – המנה מוכנה כאשר הקצוות של הבטטה שחומות והיא רכה מבפנים.

בתיאבון!

 

 

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]