חומרים
3 דפי בצק פילו (או בצק לסיגרים או בצק לאגרול)
מעט שמן
למילוי:
2 שיני שום
1 פלפל אדום
1 גזר מקולף
1/4 כרוב
4 בצלים ירוקים
1 חזה עוף
3 כפות שמן זית
כוס נבטים סיניים
2-3 כפות רוטב סויה
כפית סוכר
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
מיץ מלימון אחד
"דבק" לאגרול:
כף קמח
2 כפות מים
לרוטב:
1/4 כוס רוטב סויה
רבע כוס צ'ילי מתוק
כפית סוכר
מעט שום כתוש
מיץ מלימון אחד
בצל ירוק
מעט שבבי צ'ילי
אופן ההכנה
- מכינים את המילוי: קוצצים את השום לקוביות קטנות.
- חותכים את הפלפל, הגזר והכרוב לרצועות דקות.
- חותכים את הבצלים הירוקים לפרוסות אלכסוניות ואת העוף חותכים לקוביות.
- שמים את השמן במחבת רחבה או ווק וכשהוא חם מטגנים בו את השום והעוף במשך כדקה.
- מוסיפים פנימה גזר, פלפל, כרוב ובצל ירוק, ממליחים ומפלפלים.
- מוסיפים את הסויה, הסוכר ומיץ מלימון אחד ומערבבים היטב.
- ברגע האחרון מוסיפים את הנבטים לערבוב קל ומקררים.
- מחממים בסיר רחב שמן עמוק ובינתיים מכינים את האגרול.
- מכינים דבק שידביק את האגרול – מערבבים בקערה קטנה כף קמח עם 2 כפות מים.
- מניחים את הצד החלק של הבצק על משטח העבודה, שמים תלולית מילוי בחלק הקרוב ומתחילים בקיפול. מקפלים פנימה משני הצדדים ומגלגלים צמוד.
- מדביקים את קצה הבצק עם הדבק-קמח.
- מטגנים את האגרול בשמן החם ומספיגים את השמן העודף בנייר סופג.
- מכינים את הרוטב: מערבבים סויה, סוכר, מיץ לימון, שום ,צ'ילי ובצל ירוק קצוץ לטבעות ומגישים לצד האגרול.
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן