יום חמישי

|

|

23/01/2025

לאישה החרדית

|

|

|

23/01/2025

|

יום חמישי

מתכון לאגרול במילוי עוף וירקות

חומרים

3 דפי בצק פילו (או בצק לסיגרים או בצק לאגרול)


מעט שמן


 

למילוי:


2 שיני שום


1 פלפל אדום


1 גזר מקולף


1/4 כרוב


4 בצלים ירוקים


1 חזה עוף


3 כפות שמן זית


כוס נבטים סיניים


2-3 כפות רוטב סויה


כפית סוכר


מלח ופלפל גרוס לפי הטעם


מיץ מלימון אחד


 

"דבק" לאגרול:

כף קמח


2 כפות מים


 

לרוטב:

1/4 כוס רוטב סויה


רבע כוס צ'ילי מתוק


כפית סוכר


מעט שום כתוש


מיץ מלימון אחד


בצל ירוק


מעט שבבי צ'ילי

אופן ההכנה
  • מכינים את המילוי: קוצצים את השום לקוביות קטנות.
  • חותכים את הפלפל, הגזר והכרוב לרצועות דקות.
  • חותכים את הבצלים הירוקים לפרוסות אלכסוניות ואת העוף חותכים לקוביות.
  • שמים את השמן במחבת רחבה או ווק וכשהוא חם מטגנים בו את השום והעוף במשך כדקה.
  • מוסיפים פנימה גזר, פלפל, כרוב ובצל ירוק, ממליחים ומפלפלים.
  • מוסיפים את הסויה, הסוכר ומיץ מלימון אחד ומערבבים היטב.
  • ברגע האחרון מוסיפים את הנבטים לערבוב קל ומקררים.
  • מחממים בסיר רחב שמן עמוק ובינתיים מכינים את האגרול.
  • מכינים דבק שידביק את האגרול – מערבבים בקערה קטנה כף קמח עם 2 כפות מים.
  • מניחים את הצד החלק של הבצק על משטח העבודה, שמים תלולית מילוי בחלק הקרוב ומתחילים בקיפול. מקפלים פנימה משני הצדדים ומגלגלים צמוד.
  • מדביקים את קצה הבצק עם הדבק-קמח.
  • מטגנים את האגרול בשמן החם ומספיגים את השמן העודף בנייר סופג.
  • מכינים את הרוטב: מערבבים סויה, סוכר, מיץ לימון, שום ,צ'ילי ובצל ירוק קצוץ לטבעות ומגישים לצד האגרול.

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים