דרגת קושי בינונית
משך הכנה חצי שעה
כמות לשמונה סועדים
החומרים:
400 גר' שעועית שלימה עדינה
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים צהובים
3 גבעולי סלרי אמריקאי קצוץ דק
1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה דק
1 כפית שורש ג'ינג'ר מגורר
1 כף שמן זית או שומשום
לרוטב:
מיץ משני לימונים טריים
4 שיני שום כתושות
1 כפית מלח
1/4 כוס שמן שומשום/ זית
להגשה:
1/2 כוס שקדים קלופים פרוסים
1/2 כוס שומשום
ההכנה:
מרתיחים סיר עם מים וחולטים את השעועית במשך 4 דקות מסננים ושוטפים במים קרים
לעצירת הבישול.
מחממים כף שמן במחבת גדולה או ווק מוסיפים את הג'ינג'ר ומטגנים במשך חצי דקה. מוסיפים את
השעועית ומטגנים תוך הקפצה במשך דקה.
טורפים היטב את כל רכיבי הרוטב. שופכים את הרוטב למחבת ומבשלים יחד במשך דקה.
מעבירים לקערת ההגשה .
חותכים את הפלפלים לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה הסלט ,קוצצים את הסלרי והפטרוזיליה
ומוסיפים לקערת הסלט , מערבבים בעדינות בעזרת שתי כפות.
קולים את השקדים והשומשום על מחבת יבשה תוך בחישה בכף עץ עד שמתחילים להזהיב.
זורים שומשום ושקדים על הסלט לפני ההגשה .