יום שני

|

|

17/11/2025

לאישה החרדית

|

|

|

17/11/2025

|

יום שני

כמה זה 10 פחות 8? / סיון רהב-מאיר

"הסיפור הקטן הזה הוא מהפכה בחשיבה שלנו. מאברהם אבינו ושרה אמנו, ועד אלינו: מה באמת שלנו, מה באמת נשאר, מה באמת נצחי...."

 

מה אנחנו משאירים אחרינו? גם אברהם אבינו וגם שרה אימנו נפטרים בפרשת השבוע, פרשת "חיי שרה". אבל במובן מסויים, כמו ששמה של הפרשה מלמד – הערכים שלהם ממשיכים לחיות לנצח דרכנו.

הייתי השבוע בניחום אבלים בביתה של הרבנית צילי שניידר, מייסדת ארגון "קשר יהודי". היא סיפרה שבילדותה, אימא שלה נהגה לשאול אותה: "צילי, אם יש לך עשרה שקלים, ונתת שניים מהם לצדקה. כמה נשאר לך?". היא ענתה, כמו כולנו כמובן: שמונה שקלים.

אבל אימא הייתה מתקנת אותה: ״לא נכון. שני שקלים!".

וכך הסבירה האימא: "שמונת השקלים לא יישארו לך. את הרי תשתמשי בהם כדי לקנות לעצמך ממתקים, ואיזו מחברת או משחק. אבל שני השקלים שנתת לצדקה – הם שלך לנצח. עשית איתם מצווה, נתת אותם למישהו אחר ועזרת לו. שני השקלים האלה נשארו לך, לעולם הזה ולעולם הבא. זה מה שילווה אותך לעולם".

הסיפור הקטן הזה הוא מהפכה בחשיבה שלנו. מאברהם אבינו ושרה אמנו, ועד אלינו: מה באמת שלנו, מה באמת נשאר, מה באמת נצחי.

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]