פסח בפתח ומציב בפנינו אתגרים בתחום הקולינריה, יש בתים שלא נוהגים להכניס חומרי גלם מתועשים ועוד כהנה וכהנה..
וכאן נכנסת היצירתיות לתמונה- גם מחומרים בסיסיים ניתן ליצור מנות גורמה.
בהצלחה לכן ושנזכה במהרה לאכול מן הפסחים ומן הזבחים…
מצרכים:
250 גרם שוקולד מריר 56% מוצקי קקאו
170 גרם חמאה/ מחמאה
250 גרם סוכר
6 ביצים מופרדות
120 גרם אבקת שקדים
30 גרם קמח תפו”א
אופן ההכנה:
ממיסים שוקולד וחמאה בפולסים קצרים במיקרוגל או על סיר בן מארי
לאחר ההמסה מערבבים היטב.
במיקסר מקציפים 6 חלמונים עם 120 גרם מהסוכר עד לקבלת קצף תפוח.
מקפלים את הקצף לתערובת השוקולד ומוסיפים אבקת שקדים וקמח תפו”א ומערבבים בעדינות.
שוטפים את קערת המיקסר ומייבשים היטב. מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר (130 גרם) עד לקבלת מרנג יציב.
מקפלים את החלבונים לתערובת השוקולד ב3 פעמים.
שופכים את כל התערובת לתבנית עגולה ומשומנת קוטר 24 או לתבנית מלבנית a4.
אופים ב160 מעולות כ- 50 דקות
לאחר קירור בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
חג שמח!
אתי