יום רביעי

|

|

22/10/2025

לאישה החרדית

|

|

|

22/10/2025

|

יום רביעי

לחם כוסמין  ומולסה משובח! / השפית ליאורה כהן

דרגת קושי קלה, משך הכנה שעתיים וחצי, שלושה ככרות.

החומרים:

1 ק"ג קמח כוסמין

3 כוסות מים

1/4 כוס מולסה/ סילאן

1 כף  חומץ תפוחים

1/4 כוס שמן

1 כף גדושה שמרים יבשים

1 כוס סובין

1 כוס נבט חיטה טחון

2.5 כפיות מלח

1 כף אבקת אפייה

הכנה:

מכניסים   מים, מולסה ושמן לסיר קטן ומרתיחים . מעבירים לקערת הלישה ומקררים לטמפ' החדר.

מערבבים את הקמח עם המלח הסובין  והנבט .

מוסיפים את השמרים אבקת האפייה ומחצית מכמות תערובת הקמח לקערת הלישה  מתחילים ללוש ומוסיפים בהדרגה את שארית הקמח עד שמתקבל בצק רך לשים במשך עשר דקות.  אם הבצק יבש מידי מוסיפים עוד רבע כוס מים. מכסים ביריעת ניילון ומתפיחים במשך שעה.

מעצבים שלושה  כיכרות , מברישים במים את פני הכיכרות  ומנפים מעל מעט  קמח  .

חורצים בסכין חדה וחלקה חריצים עמוקים על פני הככרות.

מתפיחים במשך  1/2 שעה .  אופים בתנור שחומם ל- 220 מעלות עם אמבט מים ליצירת אדים.  אחרי 10 דקות, מנמיכים את טמפרטורת התנור ל- 180 מעלות ואופים במשך 20 דקות.

מקררים היטב. הלחם טוב בהקפאה. רצוי לפרוס את הלחם לפני ההקפאה.

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]