יום שלישי

|

|

22/04/2025

לאישה החרדית

|

|

|

22/04/2025

|

יום שלישי

כמה יש לנו! | סיון רהב-מאיר

"למרות הקשיים והאתגרים בדורנו, אני בטוחה שלכל אחד מאיתנו יש לפחות סבא-רבא אחד שהיה יוצא מגדרו מרוב שמחה והפתעה אם היה רואה את הרווחה העצומה שהנינים שלו חיים בה..."
| קרדיט: shutterstock

 

הרעיון הזה מתפרסם פה בכל שנה מחדש, לקראת פסח, כי בכל שנה מחדש אנחנו צריכים את התזכורת הזו. וכך כותבת ד"ר מירי כהנא:

"בזמן ההכנות לפסח, חשוב שנזכור: כל הניקיונות האלו באו עלינו רק בגלל שכולנו עשירים גדולים.

אנחנו גרים, כל משפחה, בבית משלה. יש חדר נפרד להורים, מטבח, מקלחת ושירותים. הבתים שלנו מלאים רהיטים, בגדים, כלים ואוכל. הילדים שלנו שבעים, עד שהם שוכחים חבילות שלמות של חטיפים במגירה ומשאירים בתיק כריכים שאפילו לא טעמו מהם.

כמה אנחנו רחוקים מהדיונים ההלכתיים של פעם, בעיירה היהודית, על תנור ציבורי אחד לכמה משפחות, או על כיבוס הבגד היחיד שיש לאדם לקראת שבת.

למרות הקשיים והאתגרים בדורנו, אני בטוחה שלכל אחד מאיתנו יש לפחות סבא-רבא אחד שהיה יוצא מגדרו מרוב שמחה והפתעה אם היה רואה את הרווחה העצומה שהנינים שלו חיים בה. לכן מדי פעם אני מזכירה לעצמי לעצור את המחשבות על כמה עוד יש לי לנקות ועל כמה עוד יש לי לבשל, ולחשוב פשוט על כמה יש לי".

 

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים