חג השבועות, שיוצא השנה סמוך לשבת- מהווה הזדמנות נפלאה להתנסות ביצירות קולינריות משודרגות שיפארו את שלחן החג במאכלים מיוחדים לכבוד החג. סטארקיסט מציגה מתכון לקלצונה טונה מיוחדת שמתאימה בדיוק לסעודת החג בבוקר או סעודה שלישית ולכל יום מיוחד.
מגישים עם עלי בזיליקום\ אורגנו
לבצק:
1ק"ג קמח לבן
2כפות שמרים יבשים
1/2כוס שמן זית
2+1/2 כוסות מים פושרים
1כף סוכר לבן
1כף מלח דק
להברשה: שמן זית ומלח גס
למלית
3 קופסאות טונה בשמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
1 כוס עגבניות מרוסקות
4 כפות בזיליקום קצוץ
3 שיני שום כתושות
1 כף פפריקה
1 כף רסק עגבניות
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
-
- במיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר, יוצרים גומה בעזרת כף ומוסיפים לגומה שמן זית, מים ומלח, לשים עד לבצק גמיש
- מתפיחים את הבצק בקערה משומנת כשעה
- מערבבים יחד את מרכיבי המלית
- מחממים תנור ל-200 מעלות
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומורידים נפח
- מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל של 100 גרם
- מכדררים כל חתיכה לכדור ומרדדים כל כדור לעלה
- מניחים 2 כפות מהמלית על חצי מהעלה וסוגרים עם חצי העלה השני
- צובטים ומהדקים את הבצק לאורך כל חצי העיגול
- מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה
- מברישים בשמן זית ומפזרים מעט מלח גס
- אופים כ-25 דקות עד להשחמה
בתאבון!
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן