יום שלישי

|

|

25/03/2025

לאישה החרדית

|

|

|

25/03/2025

|

יום שלישי

ניסוי מיוחד: "פתאום הרגשתי את סבון הכלים ושמעתי את קולות המים הזורמים" | ברכי שגב

שיטת 'מיינדפולנס משודרגת' שתסייע לך להיות מחוברת ל'כאן ועכשיו' שלך ולהנות גם מחוויות פשוטות ויום-יומיות ובעיקר להרגיל את המוח להיות מחובר לסיטואציות הקרובות לנו במלוא הנוכחות
נוכחות כתנאי לחיבור והנאה | קרדיט: shutterstock
מיינדפולנס הוא כלי עוצמתי ומרגש – הוא מצריך בעיקר אימון ותרגול, היכולת שלנו להיות נוכחות ב"כאן ועכשיו" הולכת ונעלמת בימות מלחמה, ובעולם רווי גירויים והסחות.
מיינדפולנס הוא יכולת ותרגול של המיינד – המוח, התודעה, להיות בקשיבות מודעת ולא שיפוטית לחוויות, לרגשות למחשבות ולתחושות פיזיות במרחב שלנו, הפנימי.
יש סטיגמה שחושבים שהיכולת להיות במצב של מיינדפולנס מצריכה: שקט חושך נר ומצב שכיבה או ישיבה, לא, מיינדפולנס מתקיים בכל מצב שהוא אם רק נאפשר לעצמינו: באפיית עוגה, בבישול, במקלחת, בשטיפת כלים, בשהייה עם הילדים, או בסתם הליכה לעבודה.
זה הרעיון, לא הפעולות עצמן. נכון שיש דרכים של הרפיה בהן לפעמים 'קל יותר' להיות במצב של מיינדפולנס, אבל זה לא מגלם את כל דרכי הקשיבות המודעת והלא שיפוטית שמאפשרת לחוש ולחוות חוויה קרובה לעצמינו.
באחת הסדנאות שהעברתי ציינתי למשתתפות שגם שטיפת כלים וקיפול כביסה יכולים להחוות כמיינדפולנס, הפידבק היה מרגש כך: "הרגשתי את הסבון כלים ושמעתי את קולות המים הזורמים, הסתכלתי על הכלים והיה קשה לי שסיימתי את המטלה, תמיד פחות אהבתי לעשות כלים…"
הנוכחות ב'כאן ועכשיו' היא מרגשת, אנחנו יכולים לחוש ולהיות להתחבר מבלי לתת לביקורת הפנימית לכבות את האנרגיה "למה אני שוטפת כלים רק עכשיו??" או "למה אני עושה את זה ולא אחרים??"
לשבת על הספה כך"סתם", ולתת לעצמך להיות. לנכוח. אם באות מחשבות שיפוטיות להניח להם כמו ענן חולף, ולהחזיר את עצמך ל'כאן ועכשיו'.
אנשים שחווים פוסט טראומה שעושים תירגולי מיינדפולנס מדווחים שפתאום הם מתחברים לדברים במציאות שלא היו מצליחים לראות בעבר "רואים עלים זזים ברוח, ופרחים"
המוח שלנו יכול וצריך לתרגל יכולת של נוכחות כזו.
* לתשומת לב, בזמן חרדה המיינדפולנס עשוי להגביר את החרדה או אם אתם אנשים חרדתיים מאוד, עשו תרגילים קצרים עד שתחושו בטוחים בסיטואציה.
הכותבת הינה פסיכולוגית בהתמחות קלינית מרצה ומעבירה סדנאות.
להזמנת הרצאות וסדנאות (מוכר במערכת גפ"ן) שלחי מייל: [email protected]
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים