בהיבט הבריאותי, דווקא בימים אלו, שהילדים ממילא נמצאים בכוננות ספיגה והם פתוחים יותר לאכול גם מנות אחרות שאינם שניצל, פתיתים וקטשופ כדאי לנצל את חלון ההזדמנות ולהשקיע בהכנת ארוחות פרווה מזינות ובריאות ולחשוף את הילדים למנות חדשות, כדי שגם במהלך השנה הילדים ישמחו לאכול ארוחות פרווה מזינות ובריאות שתומכות בגדילה ובהתפתחות תקינה של הילדים ובריאותם, וגם בבריאות ההורים והמבוגרים.
כך תרוויחו כפול: גם בריאות, וגם תפחיתו את האווירה החגיגית שמזונות אלו משרים על הילדים בימי האבל על חורבן בית המקדש
העיקרון של ארוחות צמחוניות שאין בהם בשר, עוף או דגים זה להכין ארוחה שמבוססת על קטניות. מוסיפים גם דגנים מלאים, ירקות ושמן זית והרי לכם ארוחה צמחונית למהדרין בתשעת הימים ולכל השנה.
*לציין שארוחה חלבית לילדים שאין בה דגים, אינה מהווה תחליף תזונתי הולם לארוחה עיקרית, שכן ארוחה חלבית היא דלה בברזל, מינרלים וויטמינים מהסוג שיש בקטניות ואין במוצרי החלב.
אז מי הן הקטניות?
ממליצה לעשות איתה הכרות מקרוב, ולא רק כשחולפים על פניה בסופר. אפשר להכין ממנה אין סוף מאכלים, ותשעת הימים זו ההזדמנות להכניס אותה הביתה, להתידד איתה, להכין ממנה מאכלים טעימים, כך שהילדים ישמחו שהיא תתארח באופן קבע במקרר הביתי ולא רק בתשעת הימים. למשל ארוחה של ירקות מוקפצים עם טופו ואגוזים זו ארוחה טעימה, מלאה ומושלמת.
דגים
תשעת הימים הם גם הזדמנות להרגיל את הילדים לדגים באמצע השבוע, ולא רק בשבת. אפשר להכין אותם בצורה אטרקטיבית שילדים אוהבים, כמו למשל שיפודי דגים, קציצות דגים, סלט טונה. מומלץ מאד לשלב דגים גם באמצע השבוע.
שעועית לבנה ברוטב עגבניות על מצע של אורז מלא, גרגרי חומוס מבושלים על מצע של קוסקוס רצוי מלא, או קינואה או בורגול, מ'גדרה של עדשים מעורבב עם אורז, פלפל ממולא צמחוני באורז או בורגול עם עדשים, חמין צמחוני עם שעועית יבשה/גרגרי חומוס עם גריסים/חיטה. אפשר להכין גם פיתה עם פלאפל ביתי, רצוי פיתה מקמח מלא, קציצות פלאפל אפויות בתנור, עם ממרח חומוס ו/או טחינה להוסיף לזה סלט ירקות ואפשר לגוון גם במגוון סלטים כמו כרוב אדום/סגול/חצילים קלויים בתנור, זו ארוחה ממש מושלמת
בארוחה צמחונית מומלץ להוסיף גם מזונות שעשירים בויטמין סי שמגבירים את ספיגת הברזל שנמצא בקטניות כמו למשל להוסיף מיץ לימון בסלט ירקות, או פלפל אדום חתוך לרצועות או מיטבל עגבניות
מומלץ לאמץ את הארוחות הנל גם כל השנה. ארוחה עיקרית שמבוססת על קטניות עדיפה ובריאה יותר מארוחה בשרית של נקניקיות עם צ'יפס וקטשופ, כנפיים של עוף עם פתיתים, או קציצות עוף מנופחות עם חומרי מילוי כמו תפו"א ופירורי לחם, מכיון שארוחות אלו דלות בחלבון, בויטמינים ומינרלים, ועשירות בשומן רווי ונתרן.