מה זה?
גורמים, תסמינים וטיפול.
אורכו של המעי הגס הוא מטר וחצי, (מערכת הביוב של הגוף), חומרי פסולת מתפרקים על ידי חיידקים שהופכים את הפסולת לצואה, החיידקים יכולים לפרק פסולת אורגנית בלבד הנוצרת מחילוף החומרים הם מצליחים לפרק חומרים אנאורגאניים.
מערכת העיכול של האדם בבסיסה מותאמת לאורך חיים צמחוני,
דלקת המעי הגס נדירה אצל צמחונים ולא קיימת כלל אצל טבעונים. ישראלי ממוצע צורך 120 גרם חלבון ולא כ-40 גרם כמו שנצרך באמת.
חלבונים מהחי יוצרים פסולת רעילה, הפסולת נוצרת עקב הקושי לפרק חלבון מהחי ולסלקו בדרך הטבע, הרעילות מגרה את דפנות המעי הגס והן מגיבות בדלקת.
קוליטיס מתפרצת לרוב לאחר הרגלי חיים שאינם תקינים במשך שנים.
הסיבה המרכזית:
הרגלי אכילה עם אחוזים גבוהים של חלבון מהחי שגורם לרקבון במעיים.
תסמינים:
יציאות מרובות, שלשול או עצירות לסירוגין, דם ומוגלה, יתכן גם חום, ירידה ברמת האלבומין, אנמיה והתביישות, כאבי בטן, מלאות ואי נוחות, נוקשות ומתח, כאבים בשרירי הצוואר, בחילות, כאבי ראש, דכאון וחרדה, אובססבי
קוליטיס עלולה לגרום ל:
-קשיים נפשיים וגופניים.
-מצב כרוני דלקתי בכל מקום בגוף.
שיגרון:כאבי מפרקים, שרירים ועצמות, קשיון בתנועת המפרקים: ברכיים, מפרקי ידיים, גאוט, בית חזה ועמוד שדרה.
איבוד תאבון, אנמיה, אוסטאופרוזיס, בעיות עור,
מחלות על רקע אוטאמוני.
שלשול, כאבי בטן, דימום רקטלי, עווית במעיים וחום.
התפתחות אבצסים וזיהומים בקטריאלים בחלקים התחתונים של מערכת העכול.
פגיעה בכבד.
(שימוש בקורטיזון גורם להאצה בהפרשת סידן, אשלגן, אבץ, ויטמין c וכרום ומפריע לקליטת ויטמין D.
התפתחות קוליטיס-אגירת פסולת רעילה וצבירתה במערכת הדם והלימפה-שחרור מצבורי הרעל בגוף.
טיפול:
מנוחה שלימה-מנוחה פיזית:
א.צום
.ב.שכיבה.
-מנוחה נפשית:
רגשות שליליים כמו: פחד, דאגה, חרדה.
-מנוחה רגשית:
ריגושיים חושיים-התשה עצבית.- או תהליך ההחלמה הוא איטי, התחדשות הריקמה יכול להמשך זמן ממושך, חשוב לתת למערכת העיכול לנוח.
בבסיס, כל מזון גורם לגירוי במעיים.
יש חשיבות עליונה למזון ביתי ככל שניתן.
צום מיצים: שתיית מיצי פרות או מרקי ירקות (בלי הירקות) במשך יום עד שלושה ימים בהתאם להנחיות.
מיץ סברס-ארבע עד חמש כוסות סברס ביום, לשתות מיץ טרי עם הפוגות של שעתיים שלוש.
מיץ המורכב מ:תפוח עץ,סלרי,גזר,רימון(בלי הגרעינים) וכרוב-
יש בו יכולת שיקום הרקמה הרירית.
אבקת חרובים,אבקת בננות, בננות מיובשות.
דייסות מקמח תירס (שהוא לא אלרגני)
ירקות כתומים-מעודדים שיקום רקמות.
אחרי איזון במערכת העיכול לאכול תזונה צמחית בלבד.
מעט אבוקדו, חלבונים-שקדים, עדשים מונטות כפעמיים בשבוע.
דג סלמון, ביצה רכה.
עמילנים:
בטטה, תפוחי אדמה, אורז מלא, קמח תירס, דוחן, כוסמת.
ירקות לבישול:
קישוא,דלעת,דלורית,שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, שמיר, גזר,שעועית ירוקה, (אפונה ירוקה עדינה בזהירות)
מרקים.
ירקות חיים:
חסה, מלפפון, כרפס, נבטי אספסת, נבטי מאש, פטרוזליה, שמיר גזר מגורד.
פירות:
בננה, תפוחי עץ, אגסים, משמש מתוק, מיץ צבר, מיץ רימון, שסק, סירופ חרובים ואבקת חרובים.
תוספים:
את התוספים ניתן להוסיף במצב מאוזן בלבד ובזהירות רבה.
פרוביוטיקה.
אומגה 3.(לעקוב אחר בחילות או צרבת)-מרגיע תהליך דלקתי.
כורכום ולבונה.
חומצה פולית, אבץ, b12, מולטי ויטמין נוזלי,
כלורופיל/ עשב חיטה/ אצות מים מתוקים/ משקה אלוורה-ליטול בהדרגתיות.
שוש קירח 350 מ"ג לפני הארוחה.
חליטות של קמומיל,בוקיצה,חוטמית.אבגר.
אנזימים-כמוסה אחת או שתיים לפני הארוחה.
גלוטמין-1000-3000 מ"ג על בטן ריקה.
מדיטציה, יוגה, תרגילי נשימה, טיפולי מגע תומכים.
המטרה העיקרית: להגיע כמה שיותר מהר לכימיית דם תקינה.
בבריאות,
מיכל לרנר-הרבליסטית, נטורופתית, רפלקסולוגית בכירה.
מאבחנת בגלגל העין ולשון 0548400848.
תגובה אחת
שלום מיכל לרנר.
הכתבה שלך מראה על ידע מעמיק ברצוני להתייעץ אשמח לתגובתך.
בעלי גם חולה קוליטיס כבר 8 שנים.. לא רק הוא גם אביו ואחותו..
1. לאחרונה המליצו לו על טיפול ביולוגי. מה דעתך?
2. ניסינו המון דרכי טיפול כמו חוקנים ותרופות למינהם שלא מיגרו את הבעיה אלא רק הרגיעו את הכאב. שאלתי היא- האם יש טיפול שמונע לגמרי את הדלקת או שזה אמור להיות כל החיים?
נ.ב. הדלקת היתה בגודל מזערי והיום על חצי מהמעי..
אשמח לקבל עצתך
תודה מראש- חנה.