יום ראשון

|

|

05/10/2025

לאישה החרדית

|

|

|

05/10/2025

|

יום ראשון

דומיננטית ליד הקפה: עוגת שוקולד עם קראנץ' אגוזים

אם לא נקרא לה ממכרת - אז איך נקרא לה? אולי הכי טוב פשוט להכין אותה ולהבין כמה היא מיוחדת, ותנו לה שם משלכם, כי תצטרכו להשתמש בו עוד הרבה :)
| קרדיט: shutterstock

מצרכים:

  • 1 כוס קקאו
  • 1 כוס סוכר
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 1 מיכל (200-220 מ"ל) בסיס קצפת צמחית (ריץ' – ללא הקצפה)
  • 4 ביצים
  • 2 כוסות קמח (ח"פ קר)
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 2 כוסות גדושות אגוזי מלך (אפשר שבורים)
  • 2 כפות תמצית וניל

אופן ההכנה:

  1. בסיר קטן מרתיחים את בסיס הקצפת (ריץ') יחד עם הסוכר, הקקאו והשוקולד ומערבבים בזהירות עד לקבלת רוטב שוקולד קרמי.
  2. מכבים את האש ומחכים שיצטנן מעט. בודקים את הביצים אחת-אחת מדם ומוסיפים אותן באופן הדרגתי לקרם השוקולד תוך כדי ערבוב.
  3. מוסיפים את הוניל, הקמח ואבקת האפיה ומערבבים עד לקבלת בלילה רכה ללא גושים.
  4. מעבירים ל-2 תבניות אינגליש קייק
  5. לכל תבנית מוסיפים 1 כוס אגוזים ומסדרים עם כף לאורך כל התבנית ושבלילת העוגה תכסה את האגוזים.
  6. מכניסים לתנור חם לאפיה בחום של 170 מעלות למשך כ-25-30 דקות או עד שהעוגה תופחת ומתייצבת.
  7. לאחר צינון מעבירים למקרר למספר שעות, מומלץ לאכול לאחר קירור.

בתיאבון!

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

3 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]