מצרכים:
- 1 כוס קקאו
- 1 כוס סוכר
- 50 גרם שוקולד מריר
- 1 מיכל (200-220 מ"ל) בסיס קצפת צמחית (ריץ' – ללא הקצפה)
- 4 ביצים
- 2 כוסות קמח (ח"פ קר)
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 2 כוסות גדושות אגוזי מלך (אפשר שבורים)
- 2 כפות תמצית וניל
אופן ההכנה:
- בסיר קטן מרתיחים את בסיס הקצפת (ריץ') יחד עם הסוכר, הקקאו והשוקולד ומערבבים בזהירות עד לקבלת רוטב שוקולד קרמי.
- מכבים את האש ומחכים שיצטנן מעט. בודקים את הביצים אחת-אחת מדם ומוסיפים אותן באופן הדרגתי לקרם השוקולד תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את הוניל, הקמח ואבקת האפיה ומערבבים עד לקבלת בלילה רכה ללא גושים.
- מעבירים ל-2 תבניות אינגליש קייק
- לכל תבנית מוסיפים 1 כוס אגוזים ומסדרים עם כף לאורך כל התבנית ושבלילת העוגה תכסה את האגוזים.
- מכניסים לתנור חם לאפיה בחום של 170 מעלות למשך כ-25-30 דקות או עד שהעוגה תופחת ומתייצבת.
- לאחר צינון מעבירים למקרר למספר שעות, מומלץ לאכול לאחר קירור.
בתיאבון!
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן
3 תגובות
בראוניז, תכלס…
🎯
שמנת אמיתית ולא צמחית