תמונה:רעות איפרגן
כמות: 2 פסים
דרגת קושי: בינוני
זמן הכנה: כשעתיים וחצי
לבצק:
500 גרם קמח
כף שמרים יבשים
200 גרם חמאה/מרגרינה
50 גרם חלב (מעט יוצר משליש כוס)
3 ביצים גודל L
50 גרם סוכר
קורט מלח
מילוי:
80 גרם חמאה/מרגרינה רכה
120 גרם סוכר
כף וחצי קקאו
כף תמצית וניל
3 כפות פודינג שוקולד
קמצוץ קינמון
נטיפי שוקולד צ'יפס
הוראות:
מכינים סטרטר לבצק- בצלחת קטנה מערבבים את השמרים והחלב ומניחים בצד למשך כ5 דקות לתסיסה .
שמים בקערת המיקסר את כל החומרים (כולל את השמרים והחלב) חוץ מהחמאה והמלח ולשים עם וו לישה.
כשהחומרים מתאחדים לבצק, מוסיפים את המלח.
מוסיפים את החמאה בהדרגה תוך כדי לישה עד שהיא נטמעת לחלוטין בבצק.
לשים עוד כמה דקות עד שהבצק רך ונעים.
מתפיחים בקערה מכוסה בנילון נצמד עד להכפלת הנפח.
שמים את מרכיבי המילוי בקערה מלבד הנטיפים וממיסים בבן מארי (קערה מעל סיר עם מים רותחים) או בפולסים קצרים במיקרוגל.
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים. כל חלק מרדדים לעלה רחב ודק, מורחים את המילוי ומפזרים את השוקולד צ'יפס בנדיבות. מגלגלים לרולדה, חותכים את הרולדה לאורכה ל2 חלקים כך שהשכבות נראות, כורכים חלק אחד בשני ומניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת ומתפיחים שוב למשך 20 דקות.
מברישים בביצה, חלמון ומעט חלב.
אופים על 170 מעלות כ30-40 דקות עד שהעוגה זהובה.
כשהעוגה מתקררת מפזרים אבקת סוכר.