כל התוכן המעניין לאישה החרדית
יום שלישי
|
י״ז בתמוז ה׳תשפ״ד
|
23/07/2024

עוגיות במלית שוקולד לבן חלבה ופיסטוק / שחר שולמית

כ- 60 עוגיות
חומרים לבצק:

400 גרם קמח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
גביע שמנת חמוצה של 200 מ"ל
50 גרם אבקת סוכר
צבע מאכל לפי צורך

חומרים למלית:
250 גרם חלבה מגורדת
120 גרם שוקולד לבן חלבי או פרווה
75 גרם פיסטוק גרוס דק


אופן הכנת הבצק:
שמים במעבד מזון קמח אבקת סוכר וחמאה ומעבדים עד שהבצק נעשה פירורי.
מוסיפים את השמנת החמוצה ומעבדים עד לאיחוד העיסה, שמים את הבצק עטוף בניילון במקרר

אופן הכנת המלית
ממיסים את השוקולד בבן מרי
מוסיפים לו את החלבה ומאחדים לבלילה אחת
מוסיפים את הפיסטוק הגרוס ומערבבים היטב
ממלאים תבניות כדור קטנטנות (כפית מדידה) מקפיאים ולמחרת מוציאים מהתבנית.

הרכבת העוגיות:
למחרת מוציאים את הבצק מהמקרר שיהיה בטמפרטורת החדר.
מחלקים את הבצק לחתיכות שוות בגודל של כף אוניברסלית מחוקה.
שוטחים בכף היד את חתיכת הבצק, לוקחים כדור מלית ושמים בתוך הבצק ומגלגלים לכדור.
אם רוצים שמים את כדור הבצק הממולא בתוך תבנית סיליקון.
לאפות בחום של 170 מעלות כרבע שעה.
מצננים לפני שמחלצים מהתבניות את העוגיות ומפזרים אבקת סוכר.

בתאבון ?

שולמית

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים