יום שני

|

|

20/01/2025

לאישה החרדית

|

|

|

20/01/2025

|

יום שני

שושני שוקולד מושקעות ושוות מבצק בריוש כרוך/ מירב מלכה

 

2 עוגות שושנים בתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ או שושנים אישיות

לבצק בריוש כרוך:
500 גרם קמח
10 גרם שמרים יבשים
50 גרם סוכר
125 מ"ל חלב
3 ביצים L
1 כפית מלח
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות

לקיפולים:
250 גרם חמאה קרה

למלית שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
להברשה:
1 ביצה טרופה
לסירופ סוכר:
50 גרם סוכר
60 מ"ל מים

אופן ההכנה:

בצק בריוש כרוך:

בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, חלב, ביצים ומלח ולשים במהירות בינונית במשך 4-5 דקות עד שמתחיל להיווצר בצק.

מוסיפים את קוביות החמאה תוך לישה וממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק אחיד.

מעבירים את הבצק למשטח עבודה ויוצרים כדור אחיד. מניחים בקערה, מכסים ומתפיחים במקום חמים במשך כשעה בטמפרטורת החדר.

מצננים את הבצק במשך כשעה במקרר לפני הקיפולים.

קיפולים:

מכינים את החמאה לקיפול: מניחים את החמאה בין שני ניירות אפייה ודופקים עליה בעזרת מערוך עד שהיא מעט מתרככת. עוברים לרידוד החמאה בין שני הניירות עד לקבלת מלבן בגודל 20*15 ס"מ לערך.

מרדדים את הבצק למלבן בגודל של 15*40 ס"מ ומניחים על חצי ממנו את מלבן החמאה. סוגרים ומהדקים את הקצוות כך שניתן יהיה לרדד את הבצק עם החמאה בתוכו מבלי ש"תברח".

מרדדים את מלבן הבצק עם החמאה לעובי 1-2 ס"מ ועושים קיפול 3 (מעטפה).

מצננים את הבצק במשך כשעה במקרר לפני הקיפול הבא.

מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים ומקפלים קיפול 3 נוסף. מצננים שוב כשעה וחוזרים על קיפול נוסף. סה"כ הבצק עובר שלושה קיפולי 3.

לאחר הקיפול האחרון מצננים את הבצק במשך 3-4 שעות במקרר לפחות (ועדיף לילה).

מלית שוקולד:

קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.

מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שמתקבלת תערובת אחידה והכל נמס.

מצננים במשך כמה שעות בטמפרטורת החדר עד שמתקבל מרקם של ממרח.

הכנת השושנים:

מרדדים את הבצק הכרוך לעלה בעובי 1 ס"מ ומורחים עליו את מלית השוקולד בשכבה אחידה.

חותכים את הבצק לרצועות ארוכות ברוחב 5-6 ס"מ.

מגלגלים את הרצועות לשושנים ומניחים על גבי תבנית תנור במרווחים או בתוך תבנית אינגליש קייק אם רוצים לקבל עוגת שושנים.

מכסים ומתפיחים במשך 1-2 שעות או עד שהשושנים תפוחות.

אפייה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.

מברישים את השושנים התפוחות בביצה בעדינות.

אם מכינים שושנים – אופים במשך 15-20 דקות או עד הזהבה יפה. אם מכינים עוגת שושנים, זמן האפייה יהיה קצת יותר ארוך. בכל מקרה אופים עד הזהבה יפה ויציבות.

מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

סירופ סוכר:

בסיר שמים סוכר ומים ומחממים עד לרתיחה. מבשלים עוד 2-3 דקות לאחר הרתיחה.

מברישים את השושנים בסירופ החם בנדיבות.

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

2 תגובות

  1. וואו איזה מתכון מושקע ומגרה
    אני רוצה רק לציין מהניסיון שלי עם בצקים כרוכים שכדאי להשתמש בחמאה שמכילה יותר מ82% שומן. ז’’א לא של טרה ותנובה. חמאה מומלצת היא של עלמה או של רמי לוי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים