טעים ומרשים: עוגת נמסיס/ מירב מלכה

שיתוף ב email
שיתוף ב print

מצרכים לתבנית בקוטר 20
350 גרם שוקולד מריר (אי אפשר חלב או לבן)
200 גרם חמאה
חצי כוס סוכר + חצי כוס מים
5 ביצים
חצי כוס סוכר
כפית שטוחה מלח גס

אופן ההכנה

בקערה נמיס במיקרו שוקולד וחמאה.
בסיר קטן נביא לרתיחה מים וסוכר ונשאיר על האש עד שכל הסוכר נמס במים. נכבה את האש, נוסיף מלח ים ונערבב.
נוסיף את סירופ הסוכר לשוקולד עם החמאה ונערבב.
בקערת המיקסר נקציף את הביצים עם חצי כוס סוכר בהדרגה עד קבלת קצף בהיר ותפוח מאוד.
נעביר שליש מהקצף לתערובת השוקולד ונערבב. נעביר את כל השוקולד לרוב הקצף ונערבב בתנועות קיפול

נמזוג לתבנית משומנת (תבנית רינג מרופדת בנייר כסף או תבנית קפיצית) נניח את התבנית בתוך תבנית תנור ונשים מים רותחים ליצירת אדים בתנור.
נאפה בתנור שחומם מראש ל150 מעלות כ45 דקות.
העוגה עולה בתנור ויורדת חזרה לגובה המקורי שלה.
מקררים לטמפרטורת החדר ואז מקפיאים אותה (רק שהיא קפואה אפשר לחלץ ולחתוך למשולשים)
אחרי ההקפאה הופכים אותה ומסירים את נייר הכסף (החלק התחתון חלק ויפה, לכן הופכים:)

מצפים בגנאש:
100 גרם שוקולד מריר + 120 מל׳ שמנת מתוקה
מומסים במיקרו
מקשטים בשוקולד לבן או מה שבא לכם:)
שומרים במקרר עד 5 ימים
או במקפיא עד 3 שבועות

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

חדש באתר

3 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.