מרשים וטעים: עוגת אפקט הכפית/ ליטל כהן

שיתוף ב email
שיתוף ב print

לקרם:

720 מ"ל חלב סויה בטעם וניל

300 גרם סוכר

120 גרם מים

70 גרם קמח

3 ביצים

200 גרם מחמאה

80 גרם אינסטנט פודינג וניל

15 גרם מיץ לימון

אופן ההכנה:

מרתיחים חלב סויה וסוכר

בקערה נפרדת מערבבים מים, קמח וביצים לתערובת אחידה.

מוסיפים את התערובת לסיר החלב ומבשלים להסמכה.

מכבים את הגז ומוסיפים מחמאה, פודינג, מיץ לימון. מערבבים את היטב במטרפה

מחלקים את התערובת ל-3 חלקים שווים.
1. לבן
2. בטעם קפה: להוסיף 2 כפות אבקת נס קפה
3. בטעם קקאו: להוסיף 50 גרם שוקולד מריר ו2 כפות קקאו.

לגנאש שוקולד מריר:

120 גרם שמנת צמחית
120 גרם שוקולד מריר

הרכבה:

ביסקוויטים (בין 15 ל20 ביסקוויטים לכל שכבה)

שכבת ביסקוויטים טבולה במים עם תמצית וניל

קרם וניל

שכבת ביסקוויטים טבולה במים עם תמצית וניל

קרם קפה

שכבת ביסקוויטים טבולה במים עם תמצית וניל

קרם שוקולד

שכבת ביסקוויטים טבולה במים עם תמצית וניל

להקפיא לילה.

לשפוך את הגנאש מעל וליצור בגב של כפית שפיצים.

להקפיא שוב ולחתוך למלבנים.

חדש באתר

השארת תגובה

לתשומת לבכן התגובות מוצגות לאחר אישור המערכת


3 תגובות

  1. מיכל הגב

    הכנתי לשבת יצא מהמםםם!!!!!
    (המרתי את החלב סויה חצי בקצפת צמחית וחצי במים ויצא מעולה.)

  2. תמי הגב

    נראה מעולה!
    לאיזה גודל תבנית מתאים?
    ועוד שאלה:
    חייבים להגיש עם כפית לאכילה לנה אחרונה או שזה יכול להיות במנג'טים ולאכול ככה (כמו בקידושים למשל)?
    תודה רבה

  3. ברכה הגב

    איזה גודל תבנית?

x איזור הפורומים והקבוצות
של קול כבודה
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן