מרשים וטעים: עוגת אפקט הכפית/ ליטל כהן

שיתוף ב email
שיתוף ב print

לקרם:

720 מ"ל חלב סויה בטעם וניל

300 גרם סוכר

120 גרם מים

70 גרם קמח

3 ביצים

200 גרם מחמאה

80 גרם אינסטנט פודינג וניל

15 גרם מיץ לימון

אופן ההכנה:

מרתיחים חלב סויה וסוכר

בקערה נפרדת מערבבים מים, קמח וביצים לתערובת אחידה.

מוסיפים את התערובת לסיר החלב ומבשלים להסמכה.

מכבים את הגז ומוסיפים מחמאה, פודינג, מיץ לימון. מערבבים את היטב במטרפה

מחלקים את התערובת ל-3 חלקים שווים.
1. לבן
2. בטעם קפה: להוסיף 2 כפות אבקת נס קפה
3. בטעם קקאו: להוסיף 50 גרם שוקולד מריר ו2 כפות קקאו.

לגנאש שוקולד מריר:

120 גרם שמנת צמחית
120 גרם שוקולד מריר

הרכבה:

ביסקוויטים (בין 15 ל20 ביסקוויטים לכל שכבה)

שכבת ביסקוויטים טבולה במים עם תמצית וניל

קרם וניל

שכבת ביסקוויטים טבולה במים עם תמצית וניל

קרם קפה

שכבת ביסקוויטים טבולה במים עם תמצית וניל

קרם שוקולד

שכבת ביסקוויטים טבולה במים עם תמצית וניל

להקפיא לילה.

לשפוך את הגנאש מעל וליצור בגב של כפית שפיצים.

להקפיא שוב ולחתוך למלבנים.

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

חדש באתר

8 תגובות

  1. יש לי מתכון ממש דומה באותה כמות וזה גודל של תבנית בינונית,
    למי ששאלה אפשר גם לעשות את זה לשמחות ולא רק לקינוח, אני מלכתחילה מגישה במנז'טים,
    המתכון הזה מדהים כי זה ממש טעם חלבי, וזה טוב לאלרגים לחלבי שירגישו שיש להם גם קינוח בטעם חלבי,
    חלב שקדים לפעמים יוצא יותר טעים מחלב סויה,
    ומה שמאוד חשוב: כשמוסיפים את הביצים לחלב הרותח לערבב מהר כדי שלא יצא חביתה…
    ורוב הפעמים הייתי צריכה לטחון את הקרם עם בלדר ידני בגלל הגושים של הקמח,
    היה לי תקופה שהיה אסור לי חלבי וזה החזיק אותי לא להשבר….

  2. נראה מעולה!
    לאיזה גודל תבנית מתאים?
    ועוד שאלה:
    חייבים להגיש עם כפית לאכילה לנה אחרונה או שזה יכול להיות במנג'טים ולאכול ככה (כמו בקידושים למשל)?
    תודה רבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.