מצרכים:
- 5-6 ביצים
- 8-10 פרוסות חלה
- חלב
- שמן לטיגון
- אפשרי: פלפל, פטריות חתוכות
- תבלינים: מלח, גריל דג או כורכום וכמון
אופן ההכנה:
- טורפים את הביצים כמו להכנת חביתה רגילה וממליחים.
- מחממים שמן במחבת ומתבלים אותו בתבלין דג או בכורכום וכמון.
- מוסיפים מהירק שמעוניינים להוסיף אל תוך השמן.
- כשהשמן חם מאד מכניסים פנימה בלילה של חצי מכמות הביצים ולאחר דקה וחצי מנמיכים את האש.
- טובלים את החלה בצד אחד בחלב.
- מניחים על החביתה פרוסות חלה/לחם כך שהחלב כלפי החביתה.
- נותנים לחביתה להידבק ללחם ממשיכים בטיגון על אש נמוכה כדקה וחצי נוספות ובעזרת סכין משרטטים את נתח החביתה שרוצים להשאיר עם הלחם ומעבירים בזהירות כל פרוסת חלה עם חביתה לצלחת.
- אוכלים עם קוטג' ועגבניה או סלט ירקות חיים או עם סוכר מפוזר מלמעלה.
בתיאבון!
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן










