מצרכים:
300 גרם קמח
כפית א. אפיה
קורט מלח
150 גרם חמאה רכה
גביע שמנת חמוצה
למלית:
2 פלפלים קלויים חתוכים לקוביות
70 גרם גבינת טוב טעם
100 גרם גבינה מלוחה מגורדת
130 גרם גבינה צהובה מגורדת
רבע כוס שמנת מתוקה
מלח
קורט אגוז מוסקט
הוראות הכנה:
מערבבים היטב את מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק נוח ומעט דביק (מוסיפים מעט מים במידת הצורך), עוטפים בנילון נצמד ומניחים בצד למשך 20 דקות.
בקערה מערבבים את מרכיבי המילוי, טועמים ומתקנים תיבול אם נדרש.
על משטח מקומח קלות , מרדדים את הבצק לעלה בעובי של חצי ס"מ.
קורצים עיגולים, מניחים מעט מהמלית במרכז העגול, מקפלים לחצי עיגול ומהדקים היטב את הקצוות כדי שהבורקיטס לא יפתחו במהלך האפיה.
מברישים בחלמון ביצה, מפזרים שומשום וקצח ואופים על 160 מעלות עד להשחמה קלה.
מגישים לצד סלט ירקות, גבינות ומטבלים.
הבורקיטס מעולים גם לאחר הקפאה.