יום חמישי

|

|

23/01/2025

לאישה החרדית

|

|

|

23/01/2025

|

יום חמישי

רשו"ת השידוך: האם לחכות עם חתונה בגלל הקורונה?

שאלה:
האם יש בחורים שדוחים את היציאה לשידוכים עד שהמשבר יעבור, מכיון שהם לא מעונינים בחתונות רחוב?
 
תשובה
כאשר התרגשה עלינו צרת הקורונה, החתונות הראשונות היו מדוברות מאוד, בפרט כאשר ההגבלות נחתו בזו אחר זו. אני עדיין זוכר (חמישה וחצי חודשים לאחור, בסך הכל) את אחד מידידי מספר לי שהוא נכלל במאה מוזמנים שהותר להם להיכנס לאולם באותו יום חמישי. בימים שלאחר מכן, בקצב של סיפור אימה – החתונות הוקדמו ונערכו בחופזה בהשתתפות 50,20 ואפילו מנין. באותה העת, כולם היו בטוחים (מדוע ולמה, אולי מישהו יידע להסביר?) שלאחר פסח או מקסימום ל"ג בעומר הכול ייגמר ונשוב לשגרה או משהו דומה. בפועל, ההגבלות הותרו וחזרו ונשנו, נכון לעת הזו, הותרו החתונות במתכונת 50 איש בשטח פתוח.
הווי אומר שהחתונות הראשונות נערכו שלא לפי תוכנית התו הסגול (או תקראו לזה איך שתרצו), כי אם היו ספונטניות. הזוגות לא חלמו על חתונה שכזו. אילו שנפגשו בזמן חג הפסח (והיו כאלו, אם לא ידעתם, השדכנים התעניינו איפה אפשר להפגיש זוגות בצורה  מותרת ללא סיכונים אך דיסקרטית, מתוך שמות רבים שנשלחו לגמ"ח – לפחות שידוך או שניים נסגרו דרך שדכני הגמ"ח בימים הטרופים האלה), ולאחר מכן – נכנסנו לשגרת קורונה. הישיבות נפתחו במתווה הקפסולות, הבחורים הצעירים יותר חזרו – ברובם – לישיבות, ואילו מה'קיבוץ' (גילאי השידוכים) לרוב נותרו בבית או שדאגו לעצמם לדירות במקומות שונים.
מצב מוזר זה, הביא בחורים (ובעיקר את ההורים שלהם) להתחיל ולשמוע בעבורם שידוכים. הבחורים שממילא היו בשידוכים המשיכו לחפש, מה גם שזרם ההצעות שלהם הלך וגבר, כי הם נראו בשכונות שלהם, ויכלו לראות אותם מתפללים במרפסות שלהם ולהיזכר או לדעת שהם קיימים, והצעירים שהיססו האם להתחיל כיום מבינים שהתקופה הזו לא תסתיים כה מהר, וההורים שחרדים לנפש ילדיהם מעדיפים להתחיל בשידוכים אפילו חצי שנה לפני המועד המתוכנן. ידוע לי על בחור מתמיד מישיבה מצוינת שלא נפתחה, והגם שהוא בן 20 וחצי (שזהו גיל מוקדם מאוד להתחיל באותה הישיבה ובאותו החוג), הוציאו אותו לשידוכים והוא אכן התארס.
אמנם כל אחד מקווה שהוא יינשא בחתונה 'נורמלית', אבל ככל שחולף הזמן, מבינים את המצב. מה גם שהחתונות אינן ריקות והן מתקיימות במתווה קפסולות או בשיטת 'אחל מזל טוב וסע', רק הלילה יצא לי להדריך כמה אנשים ששאלו אותי בהפרש של כמה דקות איך מגיעים לחדר אוכל באיזור מגורי שהוסב לאולם חתונות.
בסופו של דבר, אם החתן רואה שכל העת יש ריקודים ובאמת משמחים אותו, אין הבדל מבחינתו האם רוקדים לפניו 10 או 50 בחורים ומעלה.
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

2 תגובות

  1. אחותי התחתנה בחתונת קורונה
    20 נשים בחוץ 20 גברים בחוץ ועשר עשר בפנים.
    האורחים הוזמנו בנגלות מתחלפות והיה מושלם!!!

    לא הרגישו שזאת חתונת קורונה למרות ששמרו מאוד על ההנחיות.
    בקרוב אצל כולם!

  2. הסיבה שבחורי ישיבות לא נפגשים זה לא בגלל החתונה המצומצמת אלא רובם נמצאים בישיבה בתוך קפסולה ורב הישיבות הודיעו לבחורי הקיבוץ או להגיע כל אלול בלי אפשרות לצאת ולוותר על שידוכים או ללכת לישיבות אחרות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים