שמן קוקוס מיוצר מפרי הקוקוס, (שמקורו בעצים טרופיים). בתהליך הייצור, הקוקוסים מתייבשים ואז מועכים או מעוכלים כדי להפיק מהם שמן. ישנם שני סוגים עיקריים של שמן קוקוס: שמן קוקוס לא משומן (ששומר על טעם וריח הקוקוס) ושמן קוקוס משומן (שעוד יותר מעובד כדי להסיר טעמים וריחות).
שמן קוקוס מורכב ברובו מחומצות שומן בינוניות שרשרת, בניגוד לרוב המזונות השומניים האחרים מהצומח או מהחי, שמכילים בעיקר חומצות שומן ארוכות שרשרת.
למה זה מעניין אותנו?
כשאנחנו אוכלים מזונות שומניים רגילים, לוקח בין 40 דקות לשעה וחצי עד שהשומן מהמזון נספג ממערכת העיכול שלנו אל מחזור הדם.
לעומת זאת, כאשר אנחנו אוכלים כף של שמן קוקוס, השומן שבו, נספג אל מחזור הדם בצורה מהירה יותר ותורם לתחושת שובע ארוכה.
אז תוסיפו כף שמן קוקוס לקפה/תה של הבוקר (קצת מוזר בהתחלה.. אבל מתרגלים) כך תצרו תחושת שובע ארוכה מאוד ותאפשרו לגוף להמשיך לשרוף את מאגרי השומן עוד מהלילה.
בנוסף לשריפת השומנים, שמן הקוקוס מציע מספר יתרונות פוטנציאליים:
- תמיכה בבריאות הלב: מחקרים מסוימים מצביעים על כך ששמן קוקוס יכול לשפר את רמות ה-LDL (הכולסטרול הרע) ולהשפיע על הגובה של HDL (הכולסטרול הטוב).
- תמיכה במערכת החיסונית: החומצות שומן בינוניות שהוא מכיל עשויות לתמוך במערכת החיסון.
- עזרה בניהול משקל: חומצות השומן המיוחדות עשויות לשפר את המטבוליזם ולעזור בניהול המשקל.
- שימושים קוסמטיים: שמן קוקוס משמש רבות בשוק הקוסמטיקה, במיוחד בלחות ובטיפוח עור ושיער.
כמובן שימו לב שאתן רוכשות שמן קוקוס בכבישה קרה ולא מזוכך על מנת לקבל את הרכיבים %100 מהטבע ללא שינויים.
עוד שימוש מפתיע ובריא – תצחצחו איתו שיניים או גרגרו אותו בפה כ- 20 דקות בכל יום על מנת לשמור על פה נקי מחיידקים ושיניים לבנות יותר.