כשאנחנו משקיעות כל כך הרבה אנרגיה ומחשבה באיך לסדר את השולחן, לקנות מפיות, אביזרים ואולי אפילו כלי הגשה חדשים חשוב שתדעי שלדרך שבה את מסדרת את השולחן ולכלים בהם את בוחרת להשתמש יש השפעה על הבחירות שתעשי בארוחה, על תחושת השובע שלך ואפילו על המשקל
אז רגע לפני שאת מתחילה לסדר
בואי להבין איך לסדר את זה נכון.
צבעוניות מנצחת!
זה לא סוד שלצבעים יש השפעה על הרגשות וההתנהגות שלנו.
ככל שהשולחן שלנו צבעוני יותר כך הסיכוי שנוכל פירות וירקות גדול יותר.
צבעים חמים יעלו לנו את החשק למתוק לעומת צבעים קרים שיגרמו לנו להעדיף פירות וירקות.
בחרו לקשט את השולחן בכחול, סגול או ירוק לעומת חום, אדום או כתום.
*צבע הצלחת צריך להיות שונה מצבע האוכל!*
אחד המחקרים המדהימים שעשו זה השוואה בין כמות האכילה של פסטה אדומה כשהיא מגיעה על צלחת לבנה ושל פסטה לבנה כשהיא מגיעה על צלחת אדומה ובהתאם כשהצבע של הפסטה דומה לצבע הצלחת.
במקרים מצאו כשצבע בצלחת היה דומה לצבע האוכל זה התבטא בכמות אכילה גדולה יותר.
נסו להתאים את צבע המנות שיהיה שונה מצבע הצלחת.
מחקר נוסף מצא שצבעים חמים יגרמו לנו להעדיף יותר מתוק מאשר צבעים קרים.
רוצות טיפ מנצח? צלחות ירוקות יגרמו לנו לאכול יותר ירקות 😉
סטים תמיד עובדים!
מעבר לאסתטיות של סטים דומים יש לזה גם השפעה על הכמות שנאכל בארוחה. כשצבע המפה וצבע הצלחת דומים זו לזו- המוח שלנו תופס את האוכל כמשביע יותר ומאותת לנו לאכול פחות.
מדהים לגלות כמה השפעה יש לתפיסה הויזואלית על הבחירות שאנחנו עושות.
הגודל כן קובע.
דמייני שאת שמה את אותה כמות אוכל על צלחת קטנה בהשוואה לצלחת גדולה. כשהאוכל תופס נפח גדול יותר מהצלחת, אוטומטית אנחנו מרגישות מלאות יותר אחרי אותה כמות אןכל זהה שהיינו אוכלות אלמלא הצלחת הייתה גדולה יותר
וגם הצורה קובעת!
ידעת שכוס צרה וארוכה תגרום לך לשתות יותר מים מאשר כוס נמוכה ושטוחה? אז אם את לא מצליחה להגדיל את שתיית המים, נסי פשוט להחליף את סוג הכוס
מגישה לשולחן?
בחרי את כלי ההגשה שלך בחוכמה
כשנשים קערה של 5 ליטר של אורז במרכז השולחן סביר להניח שגם נאכל הרבה יותר ממנה מאשר אם היינו שמות קערה של ליטר אחד או שניים.
שפע זה מעולה, אבל כשיש כל כך הרבה שפע בשולחן, אוטומטית גם נסיים בסוף עם כמות אכילה גדולה יותר.
הגידי בריאות קטנות יותר ומידת הצורך תמלאי אותם פעם נוספת כשהם יסתיימו, גם תרוויחי צעדים כדי ללכת למטבח ולעשות מילוי חוזר וגם תרוויחי קלוריות בגלל הקערות הקטנות יותר ששמת.
סדר זה לא אוברייטד!
סדר זה תמיד כיף בעיניים אבל מחקרים מראים שזה גם תורם לשמירה וירידה במשקל.
כשאנחנו אוכלות בסביבה מסודרת ונעימה נאכל כמות קטנה יותר ב20% מאשר הסביבה שלנו הייתה מבולגנת.
שמרי על עיצוב נקי, קליל ולא עמוס מידי כדי שלא יכביד על המוח וישפיע על הכמות אותה נאכל
לכל דבר יש מקום וכל דבר נמצא במקום שלו.
הרבה פעמים אנחנו שמות את המנות העיקריות במרכז השולחן ואת הסלטים בקערות הרבה יותר קטנות ובדרך כלל בצדדים , כתוספת.
לכל מרכיב בתזונה שלנו יש חשיבות: גם לחלבון, גם לפחמימה, גם לשומן וגם לירקות.
אם את רוצה להגדיל את צריכת הירקות שלך בארוחה ולוודא שאת מרכיבה צלחת מאוזנת, תוודאי קודם כל שיש איזון על השולחן. תני לכל מתכון את הכבוד שלו ואל תפחיתי בחשיבות של המאכלים שאת רוצה שיהיו לך בצלחת.
אם את רוצה לאכול יותר ירקות בארוחה? שימו קערת סלט גדולה במרכז השולחן ולא בצד- מבטיחה לך שזה יגרום גם לאכול ממנה יותר.
שיהיה לנו חג שמח ומלא באור
שירלי קורן מאמנת לתזונה בריאה
בעלת המותג FitMama לנשים עסוקות
שירלי קורן דיאטנית קלינית ומאמנת כושר
בעלת המותג FitMama לנשים עסוקות