אז מה בעצם מזיק במוצרי חלב פרה?
ולמה עדיף לצרוך מוצרי חלב מעיזים או כבשים?
1. הורמונים:
כאשר הפרה נחלבת, היא נמצאת בשלב שבו גופה מפריש הרבה הורמונים. כשאדם צורך מוצרי חלב פרה, גופו מקבל את ההורמונים הללו ומגיב בחוסר איזון הורמונלי המתבטא בצורות שונות.
2. אנטיביוטיקה:
הפרה הישראלית היא הפרה המניבה ביותר בעולם. העומס על העטינים שלה גורם לדלקות קשות, מה שמצריך טיפולים באנטיביוטיקה שעוברת גם לחלב שלה ודרכו אלינו. החשיפה התמידית לאנטיביוטיקה הינה פתח למערכת חיסונית חלשה, עיכול לקוי, קנדידה, סרטן, עמידות לאנטיביוטיקה ועוד…
3. עיכול לקוי:
כאשר צורכים חלב הגוף מפריש אנזים בשם לקטאז שמפרק את סוכר החלב – אנזים זה קיים אצל תינוקות יונקים כדי שחלב האם יפורק כמו שצריך.
עם הגיל הפרשת הלקטאז מתמעטת מאד והגוף לא מסוגל לעכל את החלב ועלול לגרום לתחושות של אי נוחות במערכת העיכול, כאבי ראש, פצעי בגרות, ליחה מרובה ועוד…
4. חומציות גבוהה:
החלב גורם לסביבה חומצית בגוף ועל כן גורם להפרשת סידן מהעצמות על מנת ליצור בסיסיות (סידן הוא מינרל בסיסי).
מחקרים מראים שבמדינות בהן האוכלוסיה צורכת יותר מוצרי חלב יש יותר מקרים של אוסטאופרוזיס ולהיפך, כלומר:
לא רק שהחלב לא מספק סידן, אלא שהוא גורם לבזבוז של סידן מהעצמות!
ובנוסף, סביבה חומצית מביאה למחלות שונות ומהווה קרקע נוחה לוירוסים, חיידקים ואף תאי סרטן להתפתח בה.
יתרונות חלב עיזים ומוצריו –
לחלב העיזים ומוצריו תועלות בריאותיות מוכחות מחקרית, ויותר ויותר אנשים צורכים מוצרים אלו כחלק שוטף מהתזונה היומית שלהם. למעשה חלב עיזים הוא מוצר שנצרך באופן נרחב ביותר בעולם (חוץ מהעולם המערבי) בשל טעמו ויתרונותיו הבריאותיים.
היתרונות הבריאותיים של חלב עיזים:
🥛חלב עיזים הוא חלב מלא.
🥛חלב עיזים הוא הקרוב ביותר במבנהו לחלב אם.
🥛חלב עיזים הוא קל לעיכול.
🥛בחלב עיזים אחוז סידן גבוה ב- 10% יותר ממוצרי
חלב פרה- וספיגה טובה יותר של הסידן.
🥛בחלב עיזים חלבון המתעכל בקלות.
🥛חלב עיזים מכיל פחות לקטוז- עיכול קל יותר.
🥛בחלב עיזים יש טאורין- חומצת אמינו החיונית
לפעוטות (בחלב פרה אין).
🥛לחלב עיזים מדד גליקמי נמוך- מה שיוצר עליה מדורגת של הסוכר בדם.
🥛חלב עיזים מסייע להגדלת הכולסטרול ה"טוב" ולהורדת הכולסטרול ה"רע".
🥛בחלב עיזים מינרלים כמו סידן, קלציום, ברזל,
מגנזיום הנספגים טוב יותר מחלב פרה.
🥛חלב עיזים הינו היחיד אשר יש לו יכולת השפעה
לנטרול הרעלן מסוג בוטוליניום.
היוגורטים מכילים פרוביוטיקה התורמת לבריאותנו להגביר חיידקים טובים.
מי שקשה לה עם חלב העיזים בגלל הטעם שלו ממליצה לה להשתמש בכל גבינות העיזים והכבשים כולל היוגורט, שם הטעם מאוד מעודן וטעים.
בהצלחה ובבריאות תמיד!