בתקופת החגים, כשהמטבח עמוס בהכנות לקראת האירוח, חשוב להיות מאורגנים ולהכין מראש ככל הניתן. אחד הדברים המועדפים לאירוח הוא ללא ספק השניצל הקריספי והטעים. אך איך שומרים על הקריספיות גם לאחר הקפאה? כך תוכלו להנות מהם טריים ומושלמים גם בזמן האירוח:
הכנה נכונה לפני ההקפאה
הצלחת ההקפאה של השניצלים תלויה במידה רבה בהכנה המקדימה שלהם. חשוב להקפיד על כמה נקודות חשובות:
- ייבוש יסודי: לאחר טיגון השניצלים, הקפידו על ייבוש יסודי של השמן בעזרת מגבות נייר או מטליות נקיות. ייבוש מלא יסייע למניעת רטיבות בהקפאה.
- הפרדה בין השניצלים: הניחו את השניצלים בשכבה אחת בלבד על משטח הקפאה, כך שהם לא יודבקו זה לזה. אם הם מודבקים, הם יתקשו להיפרד בהמשך.
- אריזה אטומה: לאחר ההקפאה, ארזו את השניצלים בשקיות אטומות או במכלים אטומים. כך תמנעו חדירת אוויר ולחות, שעלולים לפגוע בקריספיות.
הקפאה נכונה
לאחר ההכנה המקדימה, ניגש להקפאה עצמה – הקפידו על התהליך הבא:
- הקפאה מהירה: הקפיאו את השניצלים באיזור הקפוא ביותר במקפיא והעמוק ביותר.. הניחו את השניצלים כשהם לא נוגעים זה בזה. הקפאה מהירה תשמור על המרקם והטעם המקוריים.
- בשום אופן אל תפשירו אותם ותקפיאו שוב.
שימוש בשניצלים מוקפאים
כאשר אתם מוציאים את השניצלים מההקפאה, הקפידו על התהליך הבא:
- הפשרה איטית: הוציאו את השניצלים מהאריזה ופרשו אותם על משטח, כך שיוכלו להפשיר לאט לאט בטמפרטורת החדר. הפשרה מהירה עלולה לפגוע בקריספיות.
- טיגון מחדש: לאחר ההפשרה, טגנו את השניצלים שוב במעט שמן חם. הטיגון המחודש יחזיר להם את הקריספיות האהובה. אופציה נוספת: הניחו בתבנית על הפלטה (לאחר ההפשרה האיטית) וזלפו מעליהם שמן והמתינו עד לקבלת המרקם הטרי.
- הגשה מושלמת: הגישו את השניצלים החמים והקריספיים מיד עם סיום הטיגון או החמום על הפלטה. האורחים לא אימינו לכם שהכנתם אותם ממש מזמן!
אופציה נוספת להכנה ברגע האחרון:
כשהשניצלים ( או חזה העוף) מגיעים מהקצביה, כבר אז, לפני שאתם מכניסים אותם להמשך הקפאה, הפשירו אותם (במידה ומדובר בשניצל טרי אז הוא מוכן להכנה) פרסו את חזה העוף לעובי הרצוי, טבלו אותם בביצה ובפירורי לחם וסדרו במגש מרופד בנייר אפיה, כאשר בין השכבות יש עוד נייר אפיה, לשמירה על הציפוי. הקפיאו עד היום הרצוי והפשירו 4 שעות לפני הטיגון. כעת, יש לכם שניצלים מצופים שרק צריך לטגן.
כשאתם מעוניינים להגיש אותם – הרתיחו מחבת עם שמן עמוק וטגנו את השניצלים המצופים שרק ממתינים לקפוץ לשמן הרותח.