יום חמישי

|

|

13/02/2025

לאישה החרדית

|

|

|

13/02/2025

|

יום חמישי

מה הקשר בין כרוב לדיאטה?

מה גורם לכרוב - הירק הלבן-עלעלי שאנחנו מכירים להפוך לכל כך פופולארי בתפריט הדיאטה של המומחים בירידה במשקל?
| קרדיט: shutterstock

כל מי שהתנסה התפריט דיאטתי, וחווה ירידה במשקל יודע: תוספת כרוב לתפריט, הופכת את תהליך הירידה במשקל למהיר ואפקטיבי יותר.

איך זה יתכן? אכן, זה מרתק!

הכרוב נחשב לירק דיאטטי ממספר סיבות עיקריות:

  1. קלוריות נמוכות: הוא מכיל מעט קלוריות – כ-25 קלוריות בלבד ל-100 גרם. זה מאפשר לצרוך אותו בכמויות גדולות מבלי להכביד על תפריט התזונה.
  2. הכרוב מצריך לעיסה רבה – מה שהופך את פעילות האוכל ל"ארוכה ומלאה" ומשביעה יותר מעצם הזמן שהיא לוקחת והמקום שהכרוב תופס בקיבה.
  3. עשיר בסיבים: הכרוב מכיל כמות גבוהה של סיבים תזונתיים, שיכולים לעזור להרגיש שובע ולמנוע רעב בין הארוחות. הסיבים גם תורמים לתהליך העיכול הבריא.
  4. משפיע על תחושת השובע: הכרוב מכיל מים וסיבים, מה שמוסיף לנפח הארוחה מבלי להוסיף קלוריות רבות, ומסייע בשמירה על תחושת שובע.
  5. נוגדי חמצון: הוא מספק מגוון נוגדי חמצון חשובים, כגון ויטמינים מסוג C ו-E, שמסייעים בשמירה על הבריאות הכללית ותומכים במערכת החיסונית.
  6. מגוון אפשרויות הכנה: הכרוב יכול להיות מרכיב בגוון רחב של מנות – סלטים, מרקים, תבשילים ומסופג בסוגי תיבול שונים, מה שמסייע לשמור על גיוון בתפריט.
  7. חומרים נוגדי דלקת: ישנם מחקרים המצביעים על כך שהכרוב יכול להפחית דלקות בגוף, דבר שיכול לתמוך בשיפור הבריאות הכללית ולאזן פעילות מטבולית.
  8. תכונות שמסייעות בחילוף החומרים: חלק ממחקרים מצביעים על כך שהכרוב עשוי לשפר את חילוף החומרים במערכת, מה שיכול לסייע בירידה במשקל.

בזכות כל אלה, הכרוב הוא לא רק טעים, אלא גם תוסף מצוין לתפריט דיאטה ולא פלא שאנשים שמבינים בתחום – פשוט בוחרים בו מבלי להסס!

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים