רוב האנשים מצביעים כי לאחר ארוחה בשרית עמוסת חלבונים כבדים (בשר, עוף וכן קטניות בכמות גדולה) הם נופלים לכבדות, גם אם מדובר בארוחה בשעות הבוקר של היום או בצהריים, הסיבות לכך מרתקות ויכולות ללמד אותנו על הרגלי אכילה ששווה לנו לאמץ:
תכולת שומנים וחלבונים: בשר מכיל שומנים וחלבונים בכמויות גבוהות, שדורשים זמן רב יותר לעיכול לעומת פחמימות. זה יכול להוביל להרגשה של כבדות ולאי נוחות בבטן.
אם אתם רוצים להשאר עם קלילות, הפחיתו בשלב זה של היום מאכילת בשר מן החי, ובחרו בפחמימה קלה וירקות וכן בחלבונים עדינים כמו דג או גבינות שונות.
עומס על מערכת העיכול: ארוחה עשירה בבשר יכולה להעמיס על מערכת העיכול, מה שעלול לגרום לעייפות ולהרגשה לא נוחה. במיוחד כאשר אנחנו אוכלים כמות גדולה, התחושה היא כאילו אנחנו אחרי עבודה קשה ומתישה.
תגובה הורמונלית: לאחר אכילת מזון, הגוף משחרר הורמונים כמו אינסולין, כתוצאה מכך יכולה להיות השפעות על רמות האנרגיה שלנו. דיכוי אנרגיה עלול לגרום לנו להרגיש עייפים וכבדים.
תיבול ומליחות: עומס של תיבול ומלח, מנפח את כלי הדם ומאט את זרימתו. לעיתים, בבישול אוכל בשרי משתמשים בסוגים שונים של תיבול ורטבים שיכולים להכיל סוכרים או נתרן, מה שעשוי לתרום לתחושת כבדות. ככול שהארוחה הבשרית תהיה מתובלת בעדינות, כך היא תכביד עליכם פחות.
חוסר נוחות נפשית: אם אדם אוכל כמות גדולה מאוד, הוא עשוי לחוש התנגדות נפשית, גם אם לא מדובר בהשפעה פיזית ישירה של המזון.
אם אתה מרגיש כבדות אחרי ארוחה בשרית, נסו לשלב אותה בשעות האיטיות יותר ממילא של היום שלך, לקראת סיום העבודה או בערב, אם בכל זאת חשובה לכם ארוחה בשרית דווקא בשעות הפעילות בהן אתם רוצים להשאר אנרגטיים, נסו לשים לב לגורמים שהזכרנו ולהפחית או לאזן אותם ותרגישו באופן מיידי את השיפור באנרגיית הגוף.