יום רביעי
|
15/04/2026

לאישה החרדית

|

|

|

15/04/2026

|

יום רביעי

5 דברים על צום י"ז בתמוז | סיון רהב מאיר

"ביום הזה, שבו כל כך הרבה דברים קדושים התערערו, חכמינו קוראים לנו לעסוק בתיקון. לחזק את הבסיס, את החומות של חיינו, את הערכים והיסודות החשובים ביותר...."
| קרדיט: shutterstock AI

 

1. שבוע טוב. מחר (ראשון) צום י"ז בתמוז. הצום מתחיל בעלות השחר, סביבות 4 בבוקר, ונגמר עם צאת הכוכבים (אחרי שמונה בערב, בישראל). אפשר לבדוק את שעות הצום בגוגל, במקום שבו אתם נמצאים בעולם.

2. למה צמים? בי"ז בתמוז הובקעו חומות ירושלים על ידי טיטוס והצבא הרומאי, לפני כאלפיים שנה. בתשעה באב, נחרב בית המקדש.

3. לכן, היום הזה פותח את התקופה ששמה "בֵּין הַמְּיצָרִים" (או "שלושת השבועות"), שבה נוהגים מנהגי אבלות שונים במשך שלושה שבועות, עד תשעה באב. למשל, לא מתחתנים בתקופה הזו.

4. חכמינו מספרים על ארבעה אסונות נוספים שהתרחשו בדיוק בתאריך הזה: בי״ז בתמוז משה רבנו ירד מהר סיני, ראה את בני ישראל חוטאים בחטא העגל ושבר את לוחות הברית. ובנוסף, ההקרבה של קורבן התמיד בבית המקדש הפסיקה, אפוסטומוס הרשע שרף את ספר התורה וגם העמיד פסל של עבודה זרה בבית המקדש.

5. ביום הזה, שבו כל כך הרבה דברים קדושים התערערו, חכמינו קוראים לנו לעסוק בתיקון. לחזק את הבסיס, את החומות של חיינו, את הערכים והיסודות החשובים ביותר. נהוג להרבות ביום הזה בצדקה, תפילה, לימוד תורה, חשבון נפש ובעוד עשייה חיובית. הצום לא אמור רק לצער את הגוף, אלא לעורר את הנשמה. לגרום לנו להפסיק לרגע את השגרה, כדי לבחון אותה מבחוץ – ולתקן.

בשורות טובות.

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]