הדברים שלא ידעתם על התמר / יהודית שולם

שיתוף ב email
שיתוף ב print

לקראת טו' בשבט דברים שאולי לא ידעתם על התמר: יש הקוראים לו 'השוקולד של הטבע'. לעומת חלק ניכר מהפירות היבשים ההופכים לכאלו בתהליך מלאכותי שבו מוסיפים להם חומרים משמרים וסוכרים, התמרים מיובשים באופן טבעי על העץ וגם הסוכר שבהם טבעי.

יש להם הרכב תזונתי מנצח ורמת שומן אפסית, לכן ערכם הקלורי נמוך לעומת מתוקים אחרים. להשוואה, שוקולד מכיל כ-30 אחוזי שומן ואילו התמר מכיל פחות מחצי אחוז של שומן.

התמרים עשירים בפוליפנולים, שהם נוגדי חמצון יעילים העוזרים לשמור על הלב.

התמר מכיל נוגדי חמצון התורמים לבריאות הלב (צילום: תמרים מכילים כמויות גבוהות של שלגן ומגנזיום ואפילו סידן מינרליים חיוניים ביותר התורמים להפחתת לחץ הדם. הם מכילים סיבים תזונתיים בשיעור גבוה בהשוואה לפירות אחרים.

הפחמימות הזמינות שבתמרים מעניקים אנרגיה לאורך זמן, בניגוד לדגנים מעובדים ולחטיפי דגנים העשירים בסוכרים, שנספגים במהירות לדם.

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

חדש באתר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.