פורים בפתח, תפתיעי את הילדים עם עוגיות מחופשות

שיתוף ב email
שיתוף ב print

הם יהנו עד הגג
את תרווי נחת, והאוירה בבית תעשה פורימית ושמחה!!
אל תשכחי להשמיע להם את סיפור פורים….
להלן מתכון העוגיות
את הקישוטים תני לילדים להוביל עם דמיון הילדים המתוק שלהם, שכל אחד יצור משהו שהיה רוצה לראות בעוגיה…

חומרים לעוגיות:

  • 175 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 חלמונים
  • 1/2 2 כוסות קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • קמצוץ מלח

אופן ההכנה:

במעבד מזון (אפשר גם ידנית אך זה פחות נוח) מעבדים חמאה, סוכר וסוכר וניל לתערובת אחידה וקרמית. מוסיפים חלמונים ומערבבים.

מנפים יחד אל הקערה קמח ואבקת אפייה ומוסיפים גם את המלח. מעבדים לבצק אחיד. אוספים את הבצק ומשטחים לדסקית עבה. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.

לשים מעט את הבצק, מרדדים על משטח מקומח וקורצים צורות. יש לשים לב לא לרדד דק מדי. אם הבצק דביק מעט, אפשר להוסיף מעט קמח או להחזיר למקרר לכמה דקות.

כדי ליצור את הצורות ול"חפש" את העוגיות אחרי האפיה

יש לקרוץ לעיגולים חלקים חצי מהכמות

ולפרצופים את החצי השני.

מסדרים את העוגיות על גבי נייר אפייה עם רווחים ביניהם (העוגיות מתרחבות מעט באפייה אך שומרות על צורתן). אופים בחום של 175 מעלות, 8-10 דקות, רק עד שהעוגיות לא מבריקות. העוגיות צריכות להישאר כמעט לבנות (אפשר לאפות עד להזהבת השוליים אם אוהבים עוגיות מעט קשות יותר). מניחים לקירור מוחלט. שומרים בכלי אטום.

עכשיו זה כבר התפקיד של הילדודס, קדימה לקשט…

פורים שמח!!

 

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

חדש באתר

5 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.