יום שישי

|

|

28/03/2025

לאישה החרדית

|

|

|

28/03/2025

|

יום שישי

גם את יכולה! DIY לעוגת ט"ו בשבט יפה וצבעונית / רות ברכה

הרכיבים של הבצק
175 גר' מרגרינה
100 גר' א. סוכר= כוס חד פעמי
35 גר' א. שקדים = חצי כוס חד פעמי
קורט מלח
2 חלמונים
200 גר' קמח = 2 כוסות חד פעמי

 

אופן הכנת הבצק

בקערת המיקסר עם וו לישה (צורת k) מקרימים את הא. סוכר עם המרגרינה.מוסיפים את הא. שקדים וממשיכים לערבל לאיחוד.מוסיפים קורט קמח ו2 חלמונים. ולסיום את הקמח.
מעבדים ביד את הבצק קלות.
עוטפים בניילון נצמד. משטחים קלות, ומכניסים למקרר לקרור של חצי שעה.

ומעבדים אותו קלות
מרדדים על נייר אפיה מקומח
לגודל אחיד כ- 2 ס"מ.
וקורצים את הצורה שנבחרה
או מניחים את השבלונה שבחרנו ועוברים עם סכין על קווי המתאר.
להכניס להקפאה קצרה
ולהדליק תנור ל180*

אופים את העוגה כ10 15 דק'. עד שהטארט זהוב ויפה. ומכניסים את הטארט האפוי למקפיא.

 

לקרם קצפת פטיסייר:
250 מל' ריצ מרוכז
125 מל' חלב/חלב סויה/מים
2 כפות גדושות קרם פטיסייר
50 גר' פודינג וניל

אופן ההכנה:
מכניסים את הרכיבים אל קערת המיקסר  למעט הפודינג וניל
ומקציפים למרקם יוגורט.
מוסיפים את הפודינג וניל וממשיכים הקצפה של כדקה שתיים.
מוציאים את הספרות האפויות מהמקפיא.
ומזלפים תחילה את המסגרת החיצונית ואחר את המסגרת הפנימית.

לאחר שמלאנו את כל שטח הטארט בזילוף.
מניחים בעדינות את הטארט השני מעל
וגם עליו מזלפים קודם מסגרת חיצונית ופנימית ואחכ ממלאים את שאר שטח הטארט

מכינים את הפרות הנבחרים
שטופים, קלופים וחתוכים בקעריות נפרדות
ומתחילים לסדר על הקרם ..

טיפים חשובים :
*מומלץ לרדד את הבצק בין שני ניירות אפיה
* להקפיא קודם האפיה- כדי לשמור על הצורה
* להקפיא לאחר האפיה לעבודה בטוחה ונכונה עם הטארט.
* "להדביק" את הטארט לבסיס עליו נניח את העוגה על ידי צמיקאו לבן מומס
*למניעת השחרת הפרות יש למרוח גלזורה קרה/ נפאז'/ ריבת משמש- מכניסים לתוך שקית זילוף ומחממים בכוס עם מים רותחים. מזלפים על הפרות ומברישים קלות עם מברשת עדינה.

 

צילום סטיילינג והכנה: רות ברכה – קונדיטורית בוטיק- קונדיטוריה, ארועים וסדנאות. מוכרת ומעבירה סדנאות אפיה חוויתיות ברחבי הארץ. ליצירת קשר והזמנות: [email protected] 0584172209

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

28 תגובות

  1. איפה משיגים את השבלונה?
    ניסיתי לחפש בגוגל
    ולא מצאתי.
    אז איך משיגים את זה.
    תודה לעוזרות.

  2. האם אפשר להקפיא בלי הפרות?
    נניח שאני רוצה להכין כמה ימים מראש ולקשט סמוך להגשה האם אפשר?

  3. יש הוראות להכנת פאי אחד ובהמשך כתוב להניח את הפאי השני על הקרם. שאלתי, האם החומרים של הפאי אמורים להספיק ל- 2 או שצריך להכפיל את הכמות?
    תודה רבה, נאה מגרה ביותר!!

    1. כמות הרכיבים שבמתכון מספיקה ל2 צורות + עודף
      אם רוצים להכין 2 ספרות (4 טארטים) יש להכפיל את הכמות.
      בהצלחה!
      רות ברכה

    1. מה זה פטיסייר?
      יש לקנות בחנויות /סופרים ובחנויות המתמחות למוצרי אפיה ואפילו בחנויות הפיצוחים – קרם פטיסייר מוכן.

  4. וואו אני מזה לא יודעת למדוד במ"ל וכאלה רק בכפות/ כוסות מישהי תוכל לעזור לי בענין???

    1. בכיף
      100 גר א. סוכר= כוס חד פעמי
      35 גר' א. שקדים= חצי כוס חד פעמי
      200 גר קמח- 2 כוסות חד פעמי
      מרות ברכה

  5. נראה מדהים!!!מגרה!!
    מושקע- מתאים לט"ו בשבט.
    תודה על כל העצות והטיפים
    אנסה להכין גם..

    איך אני שולחת תמונה עם התוצאה??

  6. האם אפשר להכין את העוגה-מראד עם הפירות?
    אפשרי להשאיר לילה- את הפירות על העוגה- כמובן שאמרח ג'לי מעל.

  7. וואו !!
    קודם כל תודה על שיתוף המתכון !
    זכיתי לטעום מהעוגות של רות והיא פשוט אלופה !
    לא ידעתי שאת גם צלמת מקצועית כל כך 😉

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים