יום שני

|

ו׳ באלול ה׳תשפ״ד

|

09/09/2024

לאישה החרדית

|

ו׳ באלול ה׳תשפ״ד

|

|

09/09/2024

|

יום שני

מיוחד מיוחד! פוטיפור סלסילת פירות בכיסוי שוקולד לבן מוזהב

אין על ט"ו בשבט
ט"ו בשבט זה אחד הימים שאני הכי זוכרת מהילדות החג הכי משפחתי  שיש
כל ט"ו בשבט היינו עושים הרבה יצירות מפירות, ועם השנים למדתי להכין קינוחים ופטיפורים מלאים בפירות
ובשבילכן הכנתי פטיפור פירות משגע שאני בטוחה שכל אחד שרק ייתן ביס, יודה לכן על הרגע הזה .
אז קבלו את ה-פטיפור והתחילו בהכנה
החומרים לתחתית
40 טרטלט מתוק עגול קטן
100 גרם ריבת אוכמניות
חומרים לכיסוי שוקולד לבן
150 גרם שוקולד לבן
כף  חמאת בוטנים
חומרים למוס שוקולד תפוז
2 חלמונים
120 גרם ריץ
30 מ'ל מיץ תפוזים
כפית ליקר לא חובה
125 גרם שוקולד מריר
120 גרם ריץ
אבקת זהב לקישוט
תבנית שקעים בצורת כיפה  קטנים
 
הכנת המוס שוקולד תפוז
בשלי את החלמונים הריץ והמיץ תפוזים עד שיש בועות. שפכי על השוקולד והמתיני שהשוקולד ימס ערבבי היטב והניחי מעט זמן להתקררות . הקציפי את הריץ הנוסף ואחדי עם השוקולד הייטב ובזהירות. שימי בשקית זילוף במקרר להתיצבות.
הכנת הכיסוי
המיסי במיקרוגל שוקולד לבן . הוסיפית חמאת בוטנים . וערבבי הייטב.  עם גב כפית כשהיא מרוחה בשוקולד הלבן יש לצפות את התבנית (שקעים קטנים ממש)  ציפוי מושלם ולהכניס למקפיא לחמש / עשר דקות להתיצבו.
מילוי הכיסוי
הוציאי את השוקולדים מהתבנית והניחי במגש . מלאי מעט מהמוס שוקולד בכיסוי הלבן .
הרכבת המנה
מלאי בכל טרטלט קצת ריבת אוכמניות ( הכי קל לעבוד כאן עם שקית זילוף קטנה)  והניחי בזהירות את הכיסוי פזרי עם מיכחול  קטן מאבקת הזהב על הכיסוי.
בהצלחה לכולן….

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים