עוגת גדר ומוס שוקולד לבן עם פרות יער / השפית ליאורה כהן

שיתוף ב email
שיתוף ב print

דרגת קושי קשה, משך הכנה שעתיים, כמות לעוגה בקוטר 42 ס"מ
החומרים לעוגת הבסיס:
8 ביצים מופרדות
1.5 כוסות סוכר
1.5 כוסות קמח
1/4 כוס שמן
1/4 כוס ברנדי/ קוניאק
1/4 כפית מלח
1/8 כפית צבע מאכל אדום
החומרים למוס השוקולד הלבן:
250 מל' ריץ' קפה
1 מקל וניל
30 גר' סוכר
3 חלמונים
250 גר' שוקולד לבן פרווה
14 גר' ג'לטין + 60 מל' מים בטמפ' החדר
500 מל' שמנת צימחית להקצפה
החומרים לציפוי הג'לי:
2 כוסות מיקס פרות יער קפואים או פטל קפוא
1 שקית ג'לי תות/מישמיש


מכינים את העוגה:
מכניסים את החלבונים והמלח לקערת המיקסר ומקציפים המהירות גבוהה. מוסיפים את
הסוכר בהדרגה עד שמתקבל קצף חזק. טורפים את החלמונים הברנדי והשמן בקערית
ומוסיפים לקציפת החלבונים תוך כדי הקצפה. מקציפים במשך שלוש דקות. מכבים את
המיקסר. מוסיפים את הקמח בתנועות עטיפה עד שנבלע בקציפה ואין גושים.
מחלקים את התערובת לשתי קערות. מוסיפים לקערה אחת את צבע המאכל ומערבבים
היטב. מעבירים את שתי התערובות לשתי שקיות זילוף עם צנטר רחב וחלק.
מרפדים שתי תבניות גדולות (של תנור) בנייר אפייה ומזלפים מהשקית הלבנה פסים
אלכסוניים במרחק של 1 ס"מ זה מזה.במרווחים מזלפים פסים מהתערובת הוורודה.
אופים בתנור שחומם ל- 180 מעלות במשך 12 דקות. מוציאים מהתנור והופכים על מגבת
נקייה או על נייר אפייה. מסירים בעדינות את נייר האפייה התחתון שדבוק לעוגה מקררים.

מכינים את מוס השוקולד הלבן:
ממיסים את הג'לטין במים במשך 10 דקות . מחממים במיקרו במשך 30 שניות ומערבבים
היטב עד שמתקבל נוזל שקוף, במידה ועדיין יש גושים מחממים עוד קצת עד שאין גושים
והנוזל שקוף לחלוטין.
מכניסים את ריץ' הקפה עם התוכן של מקל הווניל לסיר קטן ומביאים לסף הרתיחה .
מכניסים את החלמונים והסוכר לקערה וטורפים במטרפה לקציפה לבנה ואוורירית .
מוסיפים בזרם דק את הנוזל החם לקציפת החלמונים תוך כדי טריפה. מחזירים לסיר
ומבשלים על להבה נמוכה תוך בחישה (שלא יידבק לתחתית הסיר) במשך שלוש דקות.
במקביל מכניסים את השוקולד הלבן לקערת זכוכית ומחממים על בן מארי. שופכים את
נוזל החם על השוקולד,מערבבים עד המסה מוחלטת של השוקולד.
מוסיפים את הג'לטין המומס לתערובת השוקולד תוך בחישה מתמדת .
מצננים לטמפרטורת החדר.(חשוב לצנן היטב כדי לא להרוס את הקצפת)
מקציפים 500 מל' שמנת לקציפה רכה , ומקפלים לתוך תערובת השוקולד בתנועות
קיפול.
מרכיבים את העוגה:
מרפדים רינג או תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה קורצים מהעוגה בסיס עגול
בקוטר התבנית ומניחים על נייר האפייה. חותכים לאורך העוגה רצועות בגובה 7 ס"מ .
מרפדים את דופן התבנית בשקף גבוה ומניחים את רצועות העוגה סביב הבסיס על דופן
התבנית.יוצקים את המוס בתוך התבנית . מעבירים להקפאה למשך שלוש שעות לפחות.
מפזרים את פירות היער על המוס.
מכינים את הג'לי לפי הוראות היצרן . ויוצקים בזהירות  (כי זה חם ויכול להמיס את המוס)
על פירות היער . מקפיאים להתייצבות מלאה .
העוגה טובה בהקפאה.

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

חדש באתר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.