כל התוכן המעניין לאישה החרדית
יום שני
|
ז׳ בניסן ה׳תשפ״ד
|
15/04/2024

קרמבו ביתי/ השפית ליאורה כהן

סטיילינג וצילום: ליטל כהן

דרגת קושי: בינונית. משך ההכנה: 75 דקות. כמות: 40 יחידות.

החומרים לביסקוויט האפוי:

250 גר' קמח (כוס ושלשת רבעי)

50 גרם שקדים מולבנים טחונים דק

150 גרם אבקת סוכר (5 כפות)

1 כף קקאוסטיילינג וצילום: ליטל כהן

150 גרם מרגרינה חתוכה לקוביות קטנות

1/4 כפית מלח

1 ביצה

2 כפות מים

החומרים למרנג:

80 מ"ל מים

250 גרם סוכר

130 גרם חלבון

1 כפית קפה נמס (לקרמבו בטעם מוקה)

1/2 כפית מחית וניל (לקרמבו בטעם וניל)

לציפוי:

300 גרם שוקולד מריר

50 גרם חמאת קקאו (להשיג בחנויות האפיה) או 4 כפות שמן

ממרח לוטוס

1/2 כוס קרוקנט אגוזים

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק – מכניסים קמח, מרגרינה, מלח, אבקת סוכר, שקדים טחונים וקקאו לקערת הלישה ולשים במהירות נמוכה בוו K במשך 3-4 דקות. מוסיפים ביצה ומים ולשים רק עד שמתחיל להתקבל גוש בצק.

מכדררים את הבצק, מניילנים ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח היטב לעובי של חמש מ"מ. קורצים עיגולים ומניחים בתבנית אפיה מרופדת. אופים את הביסקוויטים במשך 8 דקות בתנור שחומם ל-160 מעלות.

מוציאים ומקררים

מכינים את המרנג – מכניסים את החלבונים לקערת ההקצפה עם מקצף הבלון.

מכניסים סוכר ומים לסיר קטן ומביאים לרתיחה על להבה הגבוהה של המבער בגדול בינוני. מזמן הרתיחה מודדים את הטמפרטורה. כאשר הסירופ מגיע לטמפרטורה של 105 מעלות, מתחילים להקציף את החלבונים.

כאשר הטמפ' מגיע ל-118 מעלות, מסירים את הסיר מהאש ומזלפים את הסירופ בזרם דק לקערת החלבונים תוך המשך הקצפה. ממשיכים להקציף במשך 8 דקות עד שהמרנג מתקרר. בשלב זה מוסיפים את הקפה או הווניל.

מעבירים את המרנג לשקיות זילוף עם צנטר חלק בקוטר 8 מ"מ ומזלפים את המרנג על העוגיות בתנועה סיבובית לגובה של 4 ס"מ.

הציפוי: מחממים על בן מארי או במיקרו בפולסים קצרים של 30 שניות את השוקולד וחמאת הקקאו או השמן עד להמסת השוקולד.

מניחים את הקרמבו על רשת ומתחתיה מניחים נייר אפיה לאגירת שאריות השוקולד לשימוש חוזר.

שופכים את השוקולד בנדיבות על הקרמבו לכיסוי מוחלט ומפזרים מעט קרוקנט. מכניסים למקפיא עד שהשוקולד מתקשה ומחלצים מהרשת.

את עודפי השוקולד המצטברים על הנייר אפיה מעבירים למקפיא למשך מספר דקות, אחרי שהשוקולד מתקשה מכניסים שוב לקערת החימום להמשך הציפוי.

לציפוי ממרח לוטוס: מחממים את הממרח במיקרו במשך 30 שניות עד שהמרקם נוזלי, שופכים על הקרמבו ומעבירים למקפיא עד להתקשות הציפוי.

שומרים במקפיא עד ההגשה.

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

מזל טוב, מרים פרץ | סיון רהב-מאיר

לפני 8 שעות

|

0

ערב פסח ואין לך רעיון מה להכין להם? ארוחת ערב כשרה לפסח: שקשוקה תפוחי אדמה מושלמת

לפני 24 שעות

|

0

מצאי את הקשר: 12 דברים שכל אישה יהודייה חווה בהכנות לפסח

לפני יום 1

|

0

שבוע ויומיים לפסח: מרגישה שהבית לא מוכן? זה מה שעושים ברגע האחרון | חני רחמין

לפני יום 1

|

1

קינואה בתנור עם עדשים כתומות, גזר וירקות

לפני יום 1

|

0

עקבות במים | אביה .פ.

לפני יום 1

|

0

בודדה? מישהו למעלה שולח לך חיבוק | ליאת קרן

לפני יום 1

|

0

הלילה ההיסטורי של התקופה הזאת | סיון רהב מאיר

לפני יום 1

|

0

מפחיד לכם? זה טבעי ונורמלי... קחו כמה כלים פסיכולוגיים להתמודדות בזמן אמת | ברכי שגב

לפני 2 ימים

|

0

זוהר, מרגש וייחודי: כך תעצבי שולחן ליל סדר מלכותי

לפני 2 ימים

|

0

מכובד על שולחן השבת: סלט ארטישוק עם פטריות

לפני 3 ימים

|

0

ביקורת עם פילטרים | פרשת תזריע

לפני 3 ימים

|

0

חטיף קינואה עם שוקולד וחמאת בוטנים

לפני 4 ימים

|

0

מוקדש לכל המקרצפות: "מי יקח אותך" ספוקן וורד 'עושות כלים' עם צירי אייזנבאך ועידית ליכטנפלד

לפני 4 ימים

|

0

רְאִי | צילום והגיגים: דפנה שן

לפני 4 ימים

|

0

אוסף גאולות | אפרת ברזל

לפני 4 ימים

|

0

לרדת במשקל בלי דיאטה? 22 הרגלים של הצלחה!

לפני 4 ימים

|

0

משימה ביומן: להיות שמח! | סיון רהב-מאיר

לפני 4 ימים

|

0

ארוחת ביניים: מעדן גבינה ושמיר עם קוביות מלפפון מרעננות

לפני 5 ימים

|

0

בואי אמא: מחשבות על ניקיונות | הפודקאסט של אפרת ברזל וביתה מאיה הבלין

לפני 5 ימים

|

0