מתכון בניחוח חורפי לשבת שעון חורף הראשונה: קרמבו ביתי/ השפית ליאורה כהן

שיתוף ב email
שיתוף ב print

דרגת קושי: בינונית. משך ההכנה: 75 דקות. כמות: 40 יחידות.

החומרים לביסקוויט האפוי:

250 גר' קמח (כוס ושלשת רבעי)

50 גרם שקדים מולבנים טחונים דק

150 גרם אבקת סוכר (5 כפות)

1 כף קקאוסטיילינג וצילום: ליטל כהן

150 גרם מרגרינה חתוכה לקוביות קטנות

1/4 כפית מלח

1 ביצה

2 כפות מים

החומרים למרנג:

80 מ"ל מים

250 גרם סוכר

130 גרם חלבון

1 כפית קפה נמס (לקרמבו בטעם מוקה)

1/2 כפית מחית וניל (לקרמבו בטעם וניל)

לציפוי:

300 גרם שוקולד מריר

50 גרם חמאת קקאו (להשיג בחנויות האפיה) או 4 כפות שמן

ממרח לוטוס

1/2 כוס קרוקנט אגוזים

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק – מכניסים קמח, מרגרינה, מלח, אבקת סוכר, שקדים טחונים וקקאו לקערת הלישה ולשים במהירות נמוכה בוו K במשך 3-4 דקות. מוסיפים ביצה ומים ולשים רק עד שמתחיל להתקבל גוש בצק.

מכדררים את הבצק, מניילנים ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח היטב לעובי של חמש מ"מ. קורצים עיגולים ומניחים בתבנית אפיה מרופדת. אופים את הביסקוויטים במשך 8 דקות בתנור שחומם ל-160 מעלות.

מוציאים ומקררים

מכינים את המרנג – מכניסים את החלבונים לקערת ההקצפה עם מקצף הבלון.

מכניסים סוכר ומים לסיר קטן ומביאים לרתיחה על להבה הגבוהה של המבער בגדול בינוני. מזמן הרתיחה מודדים את הטמפרטורה. כאשר הסירופ מגיע לטמפרטורה של 105 מעלות, מתחילים להקציף את החלבונים.

כאשר הטמפ' מגיע ל-118 מעלות, מסירים את הסיר מהאש ומזלפים את הסירופ בזרם דק לקערת החלבונים תוך המשך הקצפה. ממשיכים להקציף במשך 8 דקות עד שהמרנג מתקרר. בשלב זה מוסיפים את הקפה או הווניל.

מעבירים את המרנג לשקיות זילוף עם צנטר חלק בקוטר 8 מ"מ ומזלפים את המרנג על העוגיות בתנועה סיבובית לגובה של 4 ס"מ.

הציפוי: מחממים על בן מארי או במיקרו בפולסים קצרים של 30 שניות את השוקולד וחמאת הקקאו או השמן עד להמסת השוקולד.

מניחים את הקרמבו על רשת ומתחתיה מניחים נייר אפיה לאגירת שאריות השוקולד לשימוש חוזר.

שופכים את השוקולד בנדיבות על הקרמבו לכיסוי מוחלט ומפזרים מעט קרוקנט. מכניסים למקפיא עד שהשוקולד מתקשה ומחלצים מהרשת.

את עודפי השוקולד המצטברים על הנייר אפיה מעבירים למקפיא למשך מספר דקות, אחרי שהשוקולד מתקשה מכניסים שוב לקערת החימום להמשך הציפוי.

לציפוי ממרח לוטוס: מחממים את הממרח במיקרו במשך 30 שניות עד שהמרקם נוזלי, שופכים על הקרמבו ומעבירים למקפיא עד להתקשות הציפוי.

שומרים במקפיא עד ההגשה.

חדש באתר

השארת תגובה

לתשומת לבכן התגובות מוצגות לאחר אישור המערכת


x איזור הפורומים והקבוצות
של קול כבודה
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן