בס"ד
רק נגמרו החגים, וב"ה עונת השמחות התחילה במרץ
ולוואי ותהיה זו שנה של שמחות לכולם
השבוע, כשמירי התקשרה אלי
לא בדיוק הבנתי מה היא מחפשת
הם חוגגים יום הולדת לאבא שלה. מקסים.
היא אחראית על הקינוח. נהדר.
במטבח היא נוגעת. נקודה.
אז אחד ועוד אחד היה טלפון נואש אלי…
ניסינו לחשוב מה יכול להתאים לאירוע כזה
והגענו להפתעת הערב…
מה מחלק כל ילד ביום ההולדת שלו?
רמז: בחורף…
קרמבו!!!
וכך הם נולדו. הקרמבו הביתיים.
קינוח מושלם יפה ואצילי
טעים ונימוח ופתרון לכל מי שחובב קצפת ולא אוהב גלידה
המוצא למי שמחפשת להרשים ולא מסתדרת עם בצק
(כי כן, אפשר לדלג על הכנת הביסקוויט ולקנות אוראו מוכנים או בסקוויטים עגולים)
ולמי שחושבת שזה קינוח לילדים –
שלא תטעם.
ממילא לא ישאר לה….
ואם גם את רוצה להרשים את האורחים
במנה מוכרת אבל בגרסא הביתית המושלמת
שבה הטריות, הטעם והאיכות
עולים מעל הכל
שימי לב
חומרים לעוגיות:
¼ 1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כוס סוכר
100 גרם מרגרינה (או חמאה בגרסא החלבית)
3 חלמונים (לא לזרוק את החלבונים, נשתמש בהם עוד רגע!)
לקצף החלבונים:
1/2 כוס מים
¼ 1 כוסות סוכר
3 חלבונים
1 כף קפה נמס מומס ב1/4 כוס מים
לציפוי:
300 גרם שוקולד
2 כפות שמן
מכינים את העוגיות:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במעבד מזון שמים קמח, אבקת אפייה, 1/4 כוס סוכר וקוביות מרגרינה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים בלחיצות קצרות, רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעובי 1/2 ס”מ (אפשר להניח נייר אפייה גם מעל הבצק, ולרדד מעל הנייר). קורצים לעיגולים בעזרת חותכן בקוטר 5 ס”מ בערך.
אופים 15-10 דקות, עד להזהבה. מצננים לגמרי.
מכינים את הקצף ומזלפים. מקפיאים 20 דקות להתייצבות:
בסיר קטן מביאים לרתיחה מים ו- ¼ 1 כוסות סוכר. ממשיכים לבשל על אש בינונית בלי לערבב, עד שהסירופ מסמיך ומגיע ל-121מעלות ) זה לוקח 7 דקות בערך.
לקראת סיום בישול הסירופ מתחילים להקציף חלבונים במיקסר במהירות גבוהה דקה-שתיים, עד לקבלת קצף לבנבן ורך.
מוזגים את הסירופ לחלבונים בזרם דק תוך כדי הקצפה מהירה (זהירות! לוהט). ממשיכים להקציף עוד 10 דקות עד שהקערה חמימה אבל כבר לא רותחת למגע. מוסיפים את הקפה ומקציפים עוד כמה שניות.
מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם פייה חלקה ורחבה (15 מ”מ) ומזלפים בתנועות סיבוביות על כל עוגייה. מקפיאים 20 דקות, להתייצבות.
מכינים את הציפוי:
לציפוי שוקולד: ממיסים שוקולד (במיקרוגל, בסיר עם תחתית נגד הדבקה על אש קטנה או בסיר כפול על אדים). מוסיפים שמן ומערבבים לאיחוד. מעבירים לכלי עמוק וצר ומצננים לטמפ’ החדר.
3 תגובות
יצא לי שלמות תודה רבה!
איך זה יכול להיות שהקרמבו הוא עם מים? אבל צריך משהו שיעמיד את הקצף?
המים מעודדים את האווריריות של הקצף- (אגב, לא לכל מתכון זה מתאים)
אל דאגה הקצף יציב כי יש בו יחסית לביצים הרבה סוכר…