כל התוכן המעניין לאישה החרדית

יום חמישי

|

כ׳ באדר א׳ ה׳תשפ״ד

|

29/02/2024

כל התוכן המעניין לאישה החרדית

לאישה החרדית

|

כ׳ באדר א׳ ה׳תשפ״ד

|

|

29/02/2024

|

יום חמישי

רותיז מגישה: קרמבו בהכנה ביתית, לא רק לילדים:)

בס"ד
רק נגמרו החגים, וב"ה עונת השמחות התחילה במרץ
ולוואי ותהיה זו שנה של שמחות לכולם
השבוע, כשמירי התקשרה אלי
לא בדיוק הבנתי מה היא מחפשת
הם חוגגים יום הולדת לאבא שלה. מקסים.
היא אחראית על הקינוח. נהדר.
במטבח היא נוגעת. נקודה.
אז אחד ועוד אחד היה טלפון נואש אלי…
ניסינו לחשוב מה יכול להתאים לאירוע כזה
והגענו להפתעת הערב…
מה מחלק כל ילד ביום ההולדת שלו?
רמז: בחורף…
קרמבו!!!
וכך הם נולדו. הקרמבו הביתיים.
קינוח מושלם יפה ואצילי
טעים ונימוח ופתרון לכל מי שחובב קצפת ולא אוהב גלידה
המוצא למי שמחפשת להרשים ולא מסתדרת עם בצק
(כי כן, אפשר לדלג על הכנת הביסקוויט ולקנות אוראו מוכנים או בסקוויטים עגולים)
ולמי שחושבת שזה קינוח לילדים –
שלא תטעם.
ממילא לא ישאר לה….
ואם גם את רוצה להרשים את האורחים
במנה מוכרת אבל בגרסא הביתית המושלמת
שבה הטריות, הטעם והאיכות
עולים מעל הכל
שימי לב

חומרים לעוגיות:
¼ 1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כוס סוכר
100 גרם מרגרינה (או חמאה בגרסא החלבית)
3 חלמונים (לא לזרוק את החלבונים, נשתמש בהם עוד רגע!)

לקצף החלבונים:
1/2 כוס מים
¼ 1 כוסות סוכר
3 חלבונים
1 כף קפה נמס מומס ב1/4 כוס מים
לציפוי:
300 גרם שוקולד
2 כפות שמן

מכינים את העוגיות:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במעבד מזון שמים קמח, אבקת אפייה, 1/4 כוס סוכר וקוביות מרגרינה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים בלחיצות קצרות, רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעובי 1/2 ס”מ (אפשר להניח נייר אפייה גם מעל הבצק, ולרדד מעל הנייר). קורצים לעיגולים בעזרת חותכן בקוטר 5 ס”מ בערך.
אופים 15-10 דקות, עד להזהבה. מצננים לגמרי.
מכינים את הקצף ומזלפים. מקפיאים 20 דקות להתייצבות:
בסיר קטן מביאים לרתיחה מים ו- ¼ 1 כוסות סוכר. ממשיכים לבשל על אש בינונית בלי לערבב, עד שהסירופ מסמיך ומגיע ל-121מעלות ) זה לוקח 7 דקות בערך.
לקראת סיום בישול הסירופ מתחילים להקציף חלבונים במיקסר במהירות גבוהה דקה-שתיים, עד לקבלת קצף לבנבן ורך.
מוזגים את הסירופ לחלבונים בזרם דק תוך כדי הקצפה מהירה (זהירות! לוהט). ממשיכים להקציף עוד 10 דקות עד שהקערה חמימה אבל כבר לא רותחת למגע. מוסיפים את הקפה ומקציפים עוד כמה שניות.
מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם פייה חלקה ורחבה (15 מ”מ) ומזלפים בתנועות סיבוביות על כל עוגייה. מקפיאים 20 דקות, להתייצבות.
מכינים את הציפוי:
לציפוי שוקולד: ממיסים שוקולד (במיקרוגל, בסיר עם תחתית נגד הדבקה על אש קטנה או בסיר כפול על אדים). מוסיפים שמן ומערבבים לאיחוד. מעבירים לכלי עמוק וצר ומצננים לטמפ’ החדר.

פוסטים אחרונים

הנאום של מנכ"ל המלון | סיון רהב-מאיר

לפני 2 ימים

|

1

שכר ביום בחירות לרשויות המקומיות | עו"ד אסתי וייסלר

לפני 2 ימים

|

0

אפקט השמש של הבחירות בחיינו | נעה בזמן 04

לפני 2 ימים

|

0

פרנה | מירב מלכה

לפני 2 ימים

|

0

קחי איתך בתקופת הרישום לסמינרים: אהבה עצמית ותבונה יתרה

לפני 2 ימים

|

1

34 שנים של ניסיון ואמינות: בדבי וולף תהיי בטוחה שהכל יעבור חלק

לפני 2 ימים

|

0

במכבי שירותי בריאות בני ברק: שירותי רפואה דחופה נגישים ומתקדמים הכי קרוב לבית

לפני 3 ימים

|

0

נייר דבק ומים: כך תתחילו להכין יצירות בתלת מימד!

לפני 3 ימים

|

0

עוגת תפוח-גזר פשוטה וטעימה במיוחד

לפני 3 ימים

|

0

מעניין: מה אומר הצבע על הטבע?

לפני 4 ימים

|

2

מה התחדש, בשעה של שתיקה? | סיון רהב-מאיר

לפני 4 ימים

|

0

טיפים יעילים לעיצוב "משרד ביתי" | תמי רוטנברג

לפני 4 ימים

|

0

הרופא לשבורי לב

לפני 4 ימים

|

2

פסטרמה ביתית בטעמים עשירים

לפני 4 ימים

|

0

8 טיפים: איך להיראות כמה מידות פחות , בלי דיאטה...

לפני 4 ימים

|

5

הפרנסה שלכם מתחילה כאן!

לפני 4 ימים

|

0

מסיבת החוויות | אפרת ברזל

לפני 6 ימים

|

0

עוגת לוטוס ואגוזים | מירב מלכה

לפני 6 ימים

|

0

חשיבות איסור אמירה שלילית על עצמנו | פרשת תצוה

לפני 6 ימים

|

0

מהסמינר לתפקיד בכיר בחברת אינטל

לפני 7 ימים

|

2

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

3 תגובות

    1. המים מעודדים את האווריריות של הקצף- (אגב, לא לכל מתכון זה מתאים)
      אל דאגה הקצף יציב כי יש בו יחסית לביצים הרבה סוכר…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *